Idézet

"Olvasd, nézd, hallgasd azt, amire a szervezeted vágyik, meglátod, minden hangulatodra, állapotodra találsz műfajt, s azon belül keresd azt a darabot, amelynek színvonala megüti a mértékedet." /Vavyan Fable/

"A jó könyv mindig megtalálta, ma is megtalálja azokat, akiknek íródott." /Vavyan Fable/

2011. november 21., hétfő

Linda Howard - Lángoló szív

Mivel tetszett Linda Howard Mr. Tökéletes című könyve, úgy gondoltam, miért ne kaphatna egy másik általa írt könyv is lehetőséget. Őszintén szólva 5 könyvet ajánlottak tőle, krimit és romantikust, és vegyes érzelmekkel kezdtem neki az olvasásnak. Tartottam tőle hogy mi vár rám egy "romantikus"-nak bélyegzett író könyveinél. A Mr. Tökéletes számomra tökéletes kezdés volt, mivel mindent tartalmazott ami fent tarthatja valakinek az érdeklődését. Krimi, tehát érdekes, hátborzongató hatást keltő, de romantikus elemekkel és bőven humorral teli könyv volt. Úgy döntöttem jöhet a következő. 

Itt az ismertetője... már ezért is rossz előérzetem volt mikor olvasni kezdtem...
"Ben vágyakozva nézte a lány vállán szétterülő dús, fénylő fürtöket, sötét szempilláját, puha száját. Előrehajolt és megcsókolta Jilliant, aki beleborzongott az érintésbe, s tehetetlenül viszonozta a csókot, tobzódva az érzékek mámorában. Tudta, hogy el kellene taszítani magától a férfit, de nem bírt ellenállni a kísértésnek, hogy elmerüljön a pillanat élvezetében. Karját Ben széles nyaka köré fonta, és hozzásimult kemény, izmos testéhez. Egész teste égett a vágytól. Úgy érezte, ha a férfi ilyen érzékien tud szeretkezni, át kell magát adni a reá váró gyönyörűségnek."

Ez sajnos tipikus szirupos regény. Az alap szál, miszerint a főhősnő Jillian megpróbálja apja hírnevét helyrehozni tetszett, és az is, hogy voltak benne régészeti ciklusok. Mivel a főhősnő édesapja régész volt, és folt esett a becsületén, a lány igyekezett ezt helyrehozni, ám megismerkedett Bennel, aki az expedíciót szervezte. És itt jött a nyáltenger. Szokásos maszlag, miszerint a lány így meg úgy hadakozik a pasi ellen, mégis vonzza. Többször feltűnik az állatias jelző. Na megbocsásson a világ, de nekem is egy állat jutott a pasiról kezdetekben az eszembe. Mégpedig ilyen jelzőként: "a marha.." Maga a story nem lett volna rossz, de ellenérzéseim támadtak, és nem igazán volt élvezhető számomra. Túl szirupos volt, és nem tetszett hogy mindig a pasi irányított, még ha közben a csaj többször vadul ellen is állt a dolgoknak.

10/3

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése