Idézet

"Olvasd, nézd, hallgasd azt, amire a szervezeted vágyik, meglátod, minden hangulatodra, állapotodra találsz műfajt, s azon belül keresd azt a darabot, amelynek színvonala megüti a mértékedet." /Vavyan Fable/

"A jó könyv mindig megtalálta, ma is megtalálja azokat, akiknek íródott." /Vavyan Fable/

2012. november 6., kedd

Nora Roberts - A Hold árnyéka trilógia

Egyre jobban élvezem az írónő stílusát. Szabadon szárnyal a fantáziám olvasás közben, és ilyenkor a külvilágot is kizárom. Nem látok és nem hallok, csak halványan érzékelem a valóságot. Teljes átéléssel élem meg a történeteket, és ez csak azért lehetséges, mert úgy írja meg Roberts a regényeit, hogy az minden kívülállónak is betekintést mutasson. Életem során ezt már nem először érzem, és szerencsésnek mondhatom magam, hogy több író is kiváltja ezeket az érzéseket nálam. 


Hold árnyéka I.
A könyv két történetre osztódik.

1. Éjszakai műszak:
Imádtam Boyd karakterét. Akaratos, humoros, nagyon jópofa férfi. Ragaszkodott hozzá, hogy megkapja amit szeretne, és véghez vigye amit akar. Nagyon jól eltalált karakter, de ez nem is meglepő Robertstől. Cilla néha idegesített, viszont érthető volt az ellenkezése és a félelme. A vége nagyon tetszett. :)

2. Oltalmazó árnyék
Ebben a történetben Cilla "kicsi" húga Deborah kapta a főszerepet, és egy "titokzatos idegen", aki Nemesis néven próbálja elkapni a rossz fiúkat. Nem volt rossz a történet, de az már nem tetszett, hogy pár oldal után rájöttem, hogy kit takar a Nemesis név. Ettől függetlenül élvezetes történet volt ez a második is, és a karakterek is jól megformáltak. A történet egyaránt volt izgalmas, és fordulatokkal teli. A legvégén kicsit meglepődtem, mikor kiderült, hogy ki állt végig a háttérben. És ez így is volt jól.





A hold árnyéka II.
A könyv két történetre osztódik. 

Acélos rózsa:
Az Althea Grayson-ról szóló történet sziporkázó, szellemes, ugyanakkor döbbenetes, szomorú, és igazságtalan. Mindig is utáltam, ha kisgyerekek keverednek bajba. A happy end javított valamit a kedvemen. Maga a történet megkapó, a szereplők pedig imádni valóak voltak. Colt igazi férfi, harcias, ugyanakkor zsivány is egy kicsit. Jó volt az első kötet szereplőiről is újra olvasni.

Tűznél forróbb:
Volt egy pár izgalmas jelenet, érdekes volt a történet, és imádtam a szereplőket. A visszatérő szereplők újra és újra mosolyt csaltak az arcomra. 


A hold árnyéka III.
A Fekete Sólyom



Ez a kötet Allison Fletcher saját kis történetét meséli el. Édesapja Boyd, édesanyja Cilla, akikkel az első kötetben találkozhattunk. Nagyon örültem neki, hogy rögtön az elején már feltűnt Boyd is a történetben, hiszen őt már az előzőekben is kedveltem. A történet nagyon tetszett, izgalmas is volt, és a szereplőket is nagyon eltalálta az írónő. Jonah karaktere sokszor megmosolyogtatott. És ahogy Ally viselkedett, verhetetlen volt. Tiszta anyja. :D Azt hiszem, hogy kijelenthetem, a Hold árnyéka trilógia minden kötete nagyszerű olvasmány egy kikapcsolódásra vágyó fáradt elmének. :)

Össz pontozás: 10/9,5



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése