Idézet

"Olvasd, nézd, hallgasd azt, amire a szervezeted vágyik, meglátod, minden hangulatodra, állapotodra találsz műfajt, s azon belül keresd azt a darabot, amelynek színvonala megüti a mértékedet." /Vavyan Fable/

"A jó könyv mindig megtalálta, ma is megtalálja azokat, akiknek íródott." /Vavyan Fable/

2013. november 15., péntek

Recenzió: Karen Erickson - Játék a házassággal


Fülszöveg: „Mélyre hatol, hogy magához láncolja a nőt
Sheridan Harper, a megélhetéssel küszködő festőnő, sosem hitte volna, hogy perzselően forró éjszakát tölt majd el Jared Quinn-nel, a helyi profi futballcsapat, a San Jose Hawks szédítő sztárhátvédjével. És még jobban megdöbben, amikor Jared házi publicistája ajánlatot tesz neki: kössön névházasságot a játékossal, hogy távol tartsák Jaredtől a pletykalapokat. Ha ilyen közel lenne Jaredhez, az túl nagy csábítást jelentene, ezért Sheridan, hogy megóvja szívét, ragaszkodik hozzá, hogy a szerződésbe titkos cikkelyt foglaljanak, amely megtiltja kettőjük közt a szexet.
Jared meg akarja tartani hátvédi állását, és San Joséban akar maradni. Nőfaló híre miatt már túl sokszor került a főcímekbe, de kedves, szenvedélyes, új feleségében van valami, ami megmagyarázhatatlan módon csábítja. Szigorúan tilos köztük mindenféle meghittség, de amikor a testek a mélybe zuhannak, követik-e őket a szívek?”

Könyvkiadó: Ulpius-ház könyvkiadó
Kiadás éve: 2013
Borító: Átlagos, ám a kék intenzitása számomra megnyerő. A borítón látható férfiú ismerős lehet, hiszen láthattuk már egy szintén idén megjelent New Adult történet magyar borítóján.
Az Ulpius webshopban 25%-os kedvezménnyel vásárolható meg: http://bit.ly/1ao5DiL

Szereplők:
Jared Quinn: „a San José-i Sólymok híres hátvédje, több mint százkilencven centis, szemgyönyörködtetően jóképű jelenség”, hatalmas önbizalommal. Ferde mosolya van, ami kisfiús bájt kölcsönöz neki. Kék szeme, hosszú, sűrű és sötét szempillája, kissé lenőtt barna haja van, melybe aranyszínű tincsek keveredtek, az álla hegyén pedig látható egy forradás. Egoista, izmos fenekű, nőfaló „csodatévő orgazmustündér” (ezen nagyot nevettem ám). Túl sokat káromkodik, hiányoltam a vulgaritás nélküli dicséretet Sheridan felé.

Sheridan Harper: festőnő. Tanít, hogy számláit fizetni tudja, hiszen a műtermének bérleti díja az egeket verte. Világosbarna, sűrű hullámos haja és formás lába van. Nekem kissé idegesítő volt a karakter, túl naív és kissé butuska libuska benyomását keltette az elején, pedig festőként kaphatott volna valami értelmet is. Sajnos csak a történet vége felé kezdtem szimpatizálni vele.

Willow Cavanaugh: Sheridan barátnője, akiről a Monterey Ízei rendezvényen az első festményét festette, ami épp egy kék vattacukorral ábrázolta. Speciális rendezvényszervező céget üzemeltetett, vattacukrot és más kényeztető édességeket készít születésnapi partikra és kisebb eseményekre. Nick Hamiltonnal kerülgetik egymást, érdemes lenne az ő történetüket külön is papírra vetni.


Nick Hamilton: A San José-i Sólymok egyik tagja, Jared nagyon jó barátja.

Harvey Price: A San José-i Sólymok sajtóreferense. Elég ellenszenves figura, tenyérbemászó modora van, amitől az ember zsebében kinyílik a bicska.

Műfajilag az erotikus kategóriába sorolták, ám az első három fejezet megérdemelné szerintem a vicc kategóriát. Olvasás közben arra gondoltam, hogy ha végig ezt a színvonalat tartja az írónő, akkor nagy bajban leszek. Semmi problémám az erotikus műfajjal, ha az színvonalas kereteken belül tartózkodik. Az első három fejezet azonban egy gyengébb Harlequin újságra emlékeztetett (bár abban is olvastam már színvonalasat). Amennyiben ez alapján kellett volna pontozni, nagyon leírtam volna ezt a könyvet, hiszen addig csak annyi történt, hogy a macsó és a naíva találkozik, mindenki tökéletes, stb. stb. Szerencsére azt mondhatom, hogy az írónő észbekapott, és helyrezökkentette a cselekmények sorozatát. A hetedik fejezettől kezdenek igazán beindulni a történések, házasság, egyezkedések, macska-egér játék. Az utolsó pedig mondhatni felteszi az I-re a pontot. A történetet tekintve vegyesek az érzéseim, úgy gondolom, hogy az írónő ebből többet is ki tudott volna hozni, hiszen körülbelül a felétől már zökkenőmentesen zajlottak az események. Kedvenc karakterem Willow volt, a maga vagány stílusával, talpraesettségével.


Néhány emlékezetes dolog a könyvben:
- Jót mosolyogtam például Jared pénisze és egy pepsi-s üveg közötti hasonlaton.
- Még el se kezdték igazán, de Sheridan máris extázisba esett. Na ne! Ez azért vicc! Rendben van, kívánják egymást, állatias, vad és elemi ösztönnel esnek egymásnak, de azért ezt csöppet túlzásnak éreztem.
- Sheridan ajkát számtalanszor reszketeg sóhaj hagyta el. Másképp ezt nem lehetett volna kifejezni?
- A dögösnek vannak ám szinonimái is, amelyeket lehetett volna alkalmazni itt is.
- Azt se nagyon értettem, hogy ha fergeteges szexben volt része, akkor a nő miért osont ki úgy, mint egy besurranó tolvaj, amíg Jared aludt?
- Az utolsó kérdésem pedig: Hogy lehet úgy bókolni valakinek, hogy „Jó a csontozatod, telt az ajkad”?

Pozitívum: Bár külsejüket tekintve tökéletesek a főszereplők (világklasszis pasi és világszép nő), azért jellemüket tekintve hagynak kívánnivalót maguk után, így még elképzelhetőek az olvasók számára. A férfi-nő kapcsolat pedig szinte klasszikus keretek között zajlik, nem úgy, mint a manapság annyira elterjedt erotikusnak nevezett könyvekben, amitől én személy szerint falnak mentem volna a legszívesebben.

Pontozás: 10/6


A blogturnéhoz kapcsolódik egy játék is, amelyben 3 regényt lehet megnyerni, s mindössze csak annyi a dolgotok, hogy nyomnotok kell egy like-ot (tetsziket) az Ulpius-ház YANAF (Young Adult / New Adult / Fantasy) oldalára. 
Játék linkje: https://www.facebook.com/ulpiushazYANAF/app_228910107186452

Amint azt tudjátok, a blogturné tíz állomásos, tíz különböző blogger nyilatkozik nektek Karen Erickson: Játék a házasságról című könyvéről. Őt ismerhetitek már Monica Murphy-ként, aki elég nagy hírnévre tett szert Heti csaj című könyvével, ami szintén idén jelent meg az Ulpius-ház könyvkiadó gondozásában.

Eddigi állomások:
11.21.  http://shanarablog.blogspot.hu/2013/11/karen-erickson-jatek-hazassaggal.html


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése