Idézet

"Olvasd, nézd, hallgasd azt, amire a szervezeted vágyik, meglátod, minden hangulatodra, állapotodra találsz műfajt, s azon belül keresd azt a darabot, amelynek színvonala megüti a mértékedet." /Vavyan Fable/

"A jó könyv mindig megtalálta, ma is megtalálja azokat, akiknek íródott." /Vavyan Fable/

2016. június 13., hétfő

Kékszeműek - ajánló

Most egy rendhagyó bejegyzéssel jelentkezem, ugyanis egy blogregényről fogok pár szót ejteni.

Akik követik a facebook-os oldalamat  tudják, hogy az egyik kedves írónő ismerősöm, barátom (Sárközi Erika – Nilla) írt már pár „szösszenetet”, amivel az olvasók egyik nagy kedvencévé vált (nekem mindenképpen). Volt szerencsém néhány írását elolvasni és véleményezni magánúton, s határozottan az a véleményem, hogy helye lenne a könyvszakmában. Ezt olvasva valószínűleg mosolyogva rázza a fejét, és valami olyasmit mond, hogy addig még sokat kell fejlődnie, de én akkor is ezen a véleményen maradok, mert írásról írásra érződött és látszódott a fejlődés. Szívét lelkét beleadja a történeteibe, ami bizony érződik is rajtuk.
A karakterei kiforrottak, szinte életre kelnek annyira elevenek. A cselekmények érdekesek, bár jócskán akadtak olyan történések, amelyeknél írtam neki, hogy írja már át, mert ez így nem fair, amin ő csak jót nevetett. (És ezért még számolunk kisasszony :D )



A mostani blogregénye, a Kékszeműek, egy olyan világba kalauzol minket, ahol nem mindennapi fiatalok vívják meg a harcukat azért, hogy az emberiség többsége nyugodtan éljen. A történet – ahogy azt már Nillától megszokhatták a régebbi követői – fiatalos, lendületes, vagány és magával ragadó. Van benne akció, romantika, dráma, minden ami csak kell. Eredetileg két éve az aranymosáson részt vett az első verzió, azóta a szerző már átírta párszor, tökéletesítette, hogy mindenki egyaránt elégedett lehessen vele. A nulladik fejezettel és az epilógussal együtt összesen harmincöt fejezetre tagolódik a történet, amelyet különböző szemszögekből olvashattok.
Mivel nem szeretnék spoilerezni, csak annyit írok, hogy jócskán megjárjátok majd az érzelmek skálájának mélységeit és magasságait olvasás közben, fogtok nevetni, izgulni a szereplőkért, lesz olyan hogy sírni is, lesz, hogy piszok dühösek lesztek a szerzőre,  és nagyon remélem, hogy sokan fogjátok majd ostromolni azért, hogy írjon át egy bizonyos részt (nem Nilla, még mindig nem adtam fel, megfoglak győzni :D ) és legyen folytatása is a történetnek, mert a végére határozottan megszeretitek majd a szereplőket és a történetet. 

Szóval hajrá, "útra fel"! Ismerjétek meg a Kékszeműek történetét és világát, remélem titeket is legalább annyira magával ragad, mint engem. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése