Idézet

"Olvasd, nézd, hallgasd azt, amire a szervezeted vágyik, meglátod, minden hangulatodra, állapotodra találsz műfajt, s azon belül keresd azt a darabot, amelynek színvonala megüti a mértékedet." /Vavyan Fable/

"A jó könyv mindig megtalálta, ma is megtalálja azokat, akiknek íródott." /Vavyan Fable/

2012. február 26., vasárnap

Vavyan Fable - Álomhajsza

Már az eddig összes megjelent Fable könyvet elolvastam, de még csak a Sárkánykönnyről írtam véleményt. Most hogy újrakezdtem a könyveket, felelevenítettem az érzéseimet amiket kiváltottak belőlem, így itt az ideje, hogy az Álomhajsza is felkerüljön ide. :)

moly.hu-s ismertető: "Amint tudomást szerzünk a KÉK KRISTÁLY létezéséről, azonnal szenvedélyesen érdekeltté válunk abban, hogy az el is juthasson rendeltetési helyére. Sok, nagyon sok függ ettől: talán nem kevesebb, mint az emberi élet szépsége. Fénylő és sötétlő birodalmak, szörnyecskék és monstrumok, tündérek és fenevadak, harcosok és filmesek között vezeti hőseit biztos, de gyengéd kézzel VAVYAN FABLE ebben a különös, egymásba illeszkedő, egymást tükröző, egymást kiegészítő ikerregényben. A Szerző, a tőle már jól ismert pazar játékossággal, plasztikus megjelenítő erővel, de a még tőle is szokatlan érzelmi komolysággal hívja meg olvasóját a szerteágazó, elbűvölően gazdag mese-álomvilágba. Varázsol, de nem csal. Hiszen az álom: igaz! Mi álmodjuk magunkról, egymásról. A varázsos, groteszk, fura-bájos, bizarr, pikáns, lebegő, súlyos, gyengéd, horrorszerű, kuncogtató, józan, szárnyaló, görnyesztő, trillázóan gunyorkás és szívmélyien komoly FANTASY-TÖRTÉNET minden ere, patakocskája és folyama – s velük az Olvasó is – eléri végül a Tengert. A szeretet tengerét."

Kicsivel másabb érzésekre buzdítja az olvasót, mint mondjuk az akcióregényei. Viszont semmiképp nem mondanám hogy kihagyható. Kedvenc szereplőm kettő is volt. Az egyik Kristen, aki abban a bizonyos filmben amiről a könyvben szó van Lilia szerepét kapta meg.  Kétféle személyiség, mégis összefonódik a kettő. Néha már azt sem tudja az olvasó (személy szerint én), hogy miként is válassza őket ketté, hiszen annyira hasonlít a lány a filmbéli szerepéhez. Tetszik hogy azonnal támad ha neki valami nem tetszik. Temperamentumos, humoros, ugyanakkor kedves és szerethető karakter. :) A másik nagy kedvencem Brad. Ő a filmben a Seym nevet kapta. :D Imádom őt. Őnála is úgy voltam mint Kristennél. Nem igazán tudtam különválasztani Seym szerepét Brad énjétől. Ő gondoskodó, kissé szófukar, kardmániás és állatszerető. Nagydarab fickó, mégis a szavaival üt nagyot. Ez imponáló. :) Nagyon jókat kacarásztam a könyvön, amikor Kristen különféle szavakkal illette Bradet. Volt Ökölagyú, King Kong, Fejszefejű. Be kell látni, a csajnak elég jó kis repertoárja van, ha valakit sértegetni kell. :D Végül megkedvelik, megszeretik egymást. Tetszik az, ahogy kibontakozik a kapcsolatuk. Ugyanakkor a filmforgatás részleteit is megismerhetjük, valamint hogy a filmben hogy alakul Lilia és Seym kapcsolata. Fable megint csodát alkotott. Tényleg a fantasy világában kalandozhat az olvasó. 

Pontozás: 10/9

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése