Idézet

"Olvasd, nézd, hallgasd azt, amire a szervezeted vágyik, meglátod, minden hangulatodra, állapotodra találsz műfajt, s azon belül keresd azt a darabot, amelynek színvonala megüti a mértékedet." /Vavyan Fable/

"A jó könyv mindig megtalálta, ma is megtalálja azokat, akiknek íródott." /Vavyan Fable/

2013. január 9., szerda

2013 első olvasása

Volt egy pár rövidebb romantikus olvasmány amivel bemelegítettem, de ez az első nagyobb lélegzetvételű könyv, s ezért számomra ez az első könyv idén. Sajnos rögtön nagy csalódás is volt számomra. 

Victoria Clayton - Hol késel hercegem

Tartalma: 
"A szerelem útjai kifürkészhetetlenek...
Egy lány sok békát kénytelen végigcsókolni, mire rálel mesebeli hercegére, de Marigold egy igazi varangyos békát talált. A Lenoir Balett Társulat vezető táncosnőjeként a legjobb úton halad, hogy primabalerina legyen belőle. Megvan hozzá a tehetsége, és a társulat balettigazgatója, Sebastian Lenoir szó szerint agyondolgoztatja, hogy Marigoldot a legjobbak közé juttassa.
De amikor egy fájdalmas esés után hazabiceg Northumberlandbe, hogy visszanyerje az egészségét, Marigoldnak csak egy félelme van: hogy ez az esés az álmainak is véget vet. A gyerekkori barátja, Rafe, aki pontosan olyan elragadó, mint ahogy az emlékeiben él, szerencsére alig várja, hogy levegye a lábáról. De vajon várja-e még egy jóképű idegen is a kulisszák mögött?"

Vélemény: 
704 oldal tömény borzalom. Életem egyik legpocsékabb olvasmánya. Lehet, hogy túl magas a léc, ami szerint ítélem az ilyen könyveket, de nálam ha balett és "romantika", akkor Nora Roberts Piruett és Táncrend című könyvei az alapok. Ezekhez képest Victoria Clayton könyve sehol nincs. Ritka az olyan könyv, amiben szó szerint semmi nem ragad meg. A szereplők jelleme szörnyű, a történet förtelmes, számomra igencsak értéktelen. Se humor, se egy jópofa szereplő nem segített a történet beindításában. Kész kínszenvedés volt az olvasása, pedig elég sok jó véleményt olvastam a könyvről... Nekem egyáltalán nem nyerte el a tetszésemet. 

Pontozás: 10/1 
Az 1 pont is jóindulatból, mert Siggy a nyúl valamicskét dobott a történeten. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése