Idézet

"Olvasd, nézd, hallgasd azt, amire a szervezeted vágyik, meglátod, minden hangulatodra, állapotodra találsz műfajt, s azon belül keresd azt a darabot, amelynek színvonala megüti a mértékedet." /Vavyan Fable/

"A jó könyv mindig megtalálta, ma is megtalálja azokat, akiknek íródott." /Vavyan Fable/

2013. május 15., szerda

Jayne Ann Krentz: Misztikus szerelem

"Alexa Chambersnek jó szeme van az Art Deco műkincsekhez, de üzleti hírnevét már egy éve elveszítette, amikor leleplezte, hogy a galéria, amelynek alkalmazásában állt, gazdag vevőkörének hamisítványokat ad el. Most szülővárosában, az arizonai Avalonban vezet egy múzeumi másolatokat árusító boltot, és azon gondolkozik, hogyan törhetne be ismét a galériák világába. Az első lehetőség Edward Vale személyében fel is bukkan - Edward konzultánsnak kéri föl, amikor megbízást kap az új Avalon Szálloda Art Deco-gyűjteményének összeállítására. Alexa tehát véghezviheti tervét, ha sikerül elkerülnie a szálloda tulajdonosát, a titokzatos és veszélyes J. L. Traskot. Alexa ijedt tinédzser volt, amikor először találkozott a férfival, aki éppen gyilkossággal vádolta az ő nevelőapját. Trask azóta is bizonyos benne, hogy apja végzetes autóbalesete nem volt véletlen. Most visszatért Avalonba, hogy bizonyítékokat szerezzen. Alexa és Trask találkozása elkerülhetetlen - ráadásul újabb autóbaleset következik be, ugyanott. Véletlen vagy gyilkosság? Csak ők deríthetik fel az igazságot - de ehhez meg kell bízniuk egymásban. Képesek lesznek-e erre? És milyen szerepet játszik az eseményekben a Dimenziók Intézete, a pozitív gondolkodás fellegvára? És az Avalon környékén bőségesen található energiaörvények tartalma egyensúlyba kerül-e, vagy az Őrzőnek valóban fel kell áldoznia Alexát? Ebben az útvesztőben Alexa és Trask egyetlen biztos vezérfonala az igaz szerelem."

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Műfaját tekintve a történet krimi, romantikus krimi.
Terjedelme  364 oldal.
Ez a könyv számomra előlépett  Jayne Ann Krentz legjobb könyvévé. 
Alexa Chambers és  John Laird Trask röviden J.L. Trask nagyon jó karakterpáros. Mindketten a végtelenségig makacs emberek, akik igyekeznek a saját igazukról meggyőzni a másikat. Az első találkozás után tizenkét évig nem látják egymást, ekkor Trask visszatér Avalonba, hogy kiderítse, 12 évvel azelőtt ki ölte meg az apját. Megrögzötten állítja, hogy Harry halála nem baleset volt, bár minden jel arra utalt. Mivel az egyik fő gyanúsítottja Alexa mostohaapja, így a lány alkut ajánl neki, megegyeznek, hogy amit csak kiderít Trask, azt megosztja a lánnyal is. A későbbiekben egyre több furcsaság történik, támadások, ijesztgetések, fenyegetőzések, névtelen telefonok, majd két személy halála. Alexa is kezdi belátni, hogy a férfinak igaza lehet, egyre több gyanús dolog kerül előtérbe. A történet izgalmas, cselekménydús, fordulatos. Tetszett, hogy mindig tudott meglepetést okozni, és a könyv utolsó negyedéig nem derült ki, hogy ki áll a dolgok hátterében. Végre egy olyan könyv, ahol együtt nyomozhattunk a szereplőkkel, azonosulhattunk a karakterekkel, és logikus következtetésekkel eljuthattunk oda, hogy felgöngyölítsük az ügyet. A romantika szál apró, de többnyire jelen van a történetben. Szerencsére nem zavaró, jól kiegészíti a krimi szálat. Minden hansúlyban van, ezáltal élvezhető történetet kap az olvasó. 
A mellékszereplők között nem igazán volt akit megkedvelhettem, viszont a fő karakterekkel azonosulni tudtam. Egyetlen mellékszereplő akivel szimpatizáltam, az Nathan volt, John öccse. Viszont ő nem sokat szerepelt.

Pontozás: 10/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése