Idézet

"Olvasd, nézd, hallgasd azt, amire a szervezeted vágyik, meglátod, minden hangulatodra, állapotodra találsz műfajt, s azon belül keresd azt a darabot, amelynek színvonala megüti a mértékedet." /Vavyan Fable/

"A jó könyv mindig megtalálta, ma is megtalálja azokat, akiknek íródott." /Vavyan Fable/

2015. január 14., szerda

Susan Mallery Buchanan testvérek sorozata


Amint azt az előző bejegyzésemben már írtam, kicsit elmaradtam a 2014-es könyvek véleményezésével. Átlagban igyekszem azokról véleményt alkotni, amit olvastam, ám soha nem írok mindegyikről. Vannak olyanok, amikről túl sok mindent nem tudnék írni, tehát azokról a könyvekről nem mindig születnek bejegyzések, max apróbb értékelések.
Na de lássuk is, hogy mit tudhatunk Susan Mallery írónőről, és a Buchanan testvérekről szóló sorozatáról.

Susan Mallery a New York Times egyik nagy sikert örvendő írónője, aki különleges stílusával, egyedi humorával, szinte azonnal belopta magát az olvasói körök szívébe. Az olvasók megjárják az érzelmek széles skáláját, ugyanis írásai hol megríkatják az embereket, hol nevetésre készteti őket. Az Amerikai megjelenéseket tekintve igen termékeny az írónő. 

A Buchanan sorozat első kötete 2006-ban jelent meg Amerikában, a hazai piacon viszont csak 2012-ben bukkant fel a Harlequin Magyarország gondozásában, és Csató Gabriella fordításában. Külön tetszett, hogy a kiadó megtartotta a külföldi borítót, nem akart egy teljesen másmilyennel előrukkolni. 1. Citrom és osztriga (Delicious)
Főszereplők: Penny Jackson és Cal Buchanan


Fülszöveg: 
"Előétel 
Cal Buchanannek a város legjobb séfjére van szüksége, hogy az Öreg Halász újra felkapott étterem legyen. Csak az a gond, hogy a tökéletes jelölt éppen a volt felesége… 
Főétel 
Pennynek jól jön az állásajánlat, de nem köti Cal orrára, hogy kisbabát vár. Ráadásul elég rázós dolog mindennap együtt dolgozni az exével, akiből még nem sikerült kiszeretni… 
Desszert 
És hogy a helyzet még pikánsabb legyen, véletlenül tudomást szerez Cal féltve őrzött titkáról, amelyet a férfi pont előle rejtegetett a legjobban."

Egy egyszerű lightos romantikus, ami tűzdelve van finom ételekkel, jó humorral, romantikával, intrikával, gonosz banyával, családi titkokkal és még rengeteg mindennel, ami miatt egy kerek egésszé alakul a történet. A karakterek kedvelhetőek, kiforrottak, s külön jó pont, hogy nem csak a főszereplő pár körül forgott a világ, hanem betekintést nyerhettünk a többiek életébe, kapcsolataikba. Így kaptunk egy bevezetőt a többi részhez.


2. Fahéj és karamella (Irresistible)

Főszereplők: Elissa Towers és Wlaker Buchanan

Fülszöveg: 
"Édes kísértés 
A leszerelt katona, Walker Buchanan olyan környékre költözik, ahol senki sem sejti, kicsoda. De amikor a csinos szomszédasszony kocsija defektet kap, nem tudja megállni, hogy ne segítsen neki…
Csábító nyalánkság 

Elissa meggyőzi magát, hogy az új szomszéd nem lehet sorozatgyilkos, mert azokat mindig kedves embereknek tartja a környezetük, Walker Buchananre azonban mindent lehet mondani, csak ezt nem…

Hab a tortán 

Walkert nem hagyja nyugodni, hogy még mindig nem találta meg elhunyt bajtársa barátnőjét, Elissát pedig azzal zsarolja a volt barátja, hogy elveszi tőle az ötéves kislányukat…"

Walker, Elissa és Zoé karaktere abszolút pozitív volt számomra, és a történet maga is kellemesen hatott az érzelmeimre. Izgultam értük, féltettem őket, és reméltem, hogy minden jól alakul. 

Örültem, hogy az előző kötet szereplői is lényeges szerephez jutottak, mert kedveltem Penny-t, Cal-t, Reid-et, és Naomit. Gloria egy utálatos vén banya, szóval ő nem igazán hiányzott nekem a történetből. Ebben a kötetben már utalást kaphattunk, hogy ki lehet Reid végzete.3. Chili és csokoládé (Sizzling)
Főszereplők: Lori Johnson és Reid Buchanan

Fülszöveg: 
"Csípős 
Gloria, a Buchanan testvéreket felnevelő nagymama csípőtörést szenved, és állandó otthoni ápolásra szorul. Csakhogy az idős hölgynek meglehetősen felvágták a nyelvét, senki sem bírja ki pár napnál tovább a társaságát…
Ropogós 

Reid vállalja, hogy a jelentkezők közül kiválasztja Gloria mellé a három ápolónőt. Két jelölttel már az állásinterjún lefekszik, de Loriban méltó ellenfélre talál…

Fűszeres 

Lori Johnsont kemény fából faragták. Ő az, aki minden beteggel boldogul, mert hamar megtalálja a gyengéjüket. Reiddel azonban meggyűlik a baja, bár elég hamar érzékeny pontra tapint…

És a finom ízek ellenállhatatlanul összeolvadnak…"
Imádtam Reid és Lori párosát. A nő kiegészítette a nőfaló ex futballsztárt, elbánt vele is, s sikerült valami fontosat is véghezvinnie. Mondhatnánk, hogy ellentétek vonzzák egymást, de csak a felszínen voltak ellentétek. Amint jobban megismertük a két szereplőt, rájöhettünk hogy rengeteg a közös bennük. Reid pimasz és kihívó volt, míg Lori inkább meghúzta magát egy csendes sarokban egészen addig, míg Reid ki nem hozta őt a sodrából, akkor viszont igazi harcias amazonná változott. 
Ez a történet kicsit mélyebben pedzegette az érzelmi húrokat, hiszen a romantikus szálon kívül ott volt a családi szeretet, a testvéri szeretet, a harc, a megfelelni akarás… 


4. Koktél és cseresznye (Tempting)
Főszereplők: Dani Buchanan és Alex Canfield

Fülszöveg: 
"Egyszerre felpörget és ellazít, mint egy tökéletes koktél!
Vodka-Martini 

Dani Buchanan mindig mellőzöttnek érezte magát a családban, amíg Canfield szenátor el nem húzza az orra előtt a mézesmadzagot azzal, hogy a lány az ő titkolt szerelemgyereke, de szívesen látja a családjában.

Mojito sok jéggel 

A szenátor nevelt fia és egyben kampánymenedzsre, Alex azonban lehűti Dani lelkesedését, és szinte nem is engedi őt az apja közelébe a választási küzdelem során, nehogy csökkenjenek a szenátor esélyei.

Piňa Colada 

Alex azonban bódító hatással van a lányra, és a mocskos vádak, gonosz intrikák ellenére lassacskán meg kell tanulniuk bízni egymásban."


A sorozat négy része közül abszolút kedvenc helyet kapott ez a történet. Dani (Danielle) Buchanan-t már megismerhettük az előző három történetből, hiszen mindháromban fontos szerepe volt. Megkedvelhettük, megismerhettük. Így ehhez a történethez már én is úgy kezdhettem hozzá, hogy megvoltak az alapok. Sejtettem, hogy mi lesz a végkifejlet, sok meglepetést nem okozott, viszont ami egy romantikus történetnél nekem fontos, hogy szórakoztatott. Néha elgondolkodtam, hogy én hogy döntöttem volna bizonyos helyzeteken, vitáztam a szereplőkkel, féltettem őket, sőt… még el is sírtam magam, hiszen volt néhány igazán megható jelenet. A férfi főszereplő Alex (avagy Sárkányfiú) nagyon szimpatikus karakter volt, bár néha lekiabáltam volna a feje tetejéről a hajat. 

Imádtam hogy Gloria olyan volt amilyen, ezzel feltéve az I-re a pontot. A négy kötetből talán ebben mutatta meg jobban azt, hogy milyen is ő valójában. 
Ennél a történetnél is elmondhatom, hogy az írónő legjobb ötlete volt az, hogy minden kötetben szerepet kapott mindenki aki számít, mert így igazi családi hangulatot kapott az olvasó is. Reid ebben a történetben is megmutatta, hogy imádni való, ahogy Cal és Walker is. Lori, Elissa és Penny pedig csodás quartettet alkotott Danival. Azt hiszem érthető, ha azt mondom, hogy kedvenc szereplőm Bailey volt. Igazán tüneményes kislány. Bár az igazat megvallva a többiekre sem volt panasz. Ian humoros, Sasha és Oliver édes csöppség, és még sorolhatnánk. 
A történet lezárása pedig nagyszerű volt.

Összességét tekintve tehát mit kap az olvasó, aki rászánja magát ennek a sorozatnak az olvasására? Egy könnyed, szórakoztató, romantikus sorozatot, amik érzelmileg mindenképpen hatnak az emberre. Meglepetést nem okoznak a történtek, ám az írónő tudott olyan csavarokat belevinni a történetbe, amik kellőképpen fenntarthatták a figyelmet. 
Ezért, valamint a kellemes kikapcsolódásért számomra mindenképp megérte. 

Pontozás: 10/9

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése