Idézet

"Olvasd, nézd, hallgasd azt, amire a szervezeted vágyik, meglátod, minden hangulatodra, állapotodra találsz műfajt, s azon belül keresd azt a darabot, amelynek színvonala megüti a mértékedet." /Vavyan Fable/

"A jó könyv mindig megtalálta, ma is megtalálja azokat, akiknek íródott." /Vavyan Fable/

2015. február 12., csütörtök

Rachel Gibson: Valentin-nap és egyéb őrültségek

Ismét sorrendet borítok, és hozom a ma befejezett, legújabb Rachel Gibron élményemet. 

Tudni kell erről a könyvről, hogy a Hokis sorozat harmadik részeként harangozták be, de különálló történet ahogy az előző kettő is, így semmi zavaró nem történik, ha ezt elolvasod, de az előzményeket nem.

Kiadta: Athenaeum kiadó 2015-ben

"Mi tennél, ha a pasid ejtett, az amúgy stresszes munkádból kiábrándultál, és szeretnél feltöltődni, no meg valahogyan visszanyerni az önbecsülésedet? Kate Hamilton szorult helyzetében otthagyja Las Vegas csillogását, hogy az Idaho állam vadregényes vidékén fekvő kisvárosban, Gospelben vigasztalja magányos nagyapját, és mindent megtesz azért, hogy maga is erőre kapjon. 

Útközben megpróbál elcsábítani egy szívdöglesztő idegent, ám az kikosarazza, mire a lány komolyan kétségbe esik azon, hogy vajon lehet-e ennél elkeserítőbb a helyzete. 
Lehet, hogy igen… Először is, kiderül, hogy Gospelben a legtutibb péntek esti buli a verselgető társasköri hölgyek felolvasóestje. Aztán Kate találkozik Rob Sutterrel, az egykori jéghokis fenegyerekkel, aki jelenleg a szemközti sportbolt tulajdonosa – s kiderül: ő az a szívdöglesztő idegen, aki lepattintotta! 
Hogy korábban Rob is megégette már magát a szerelemben, az enyhe kifejezés! 
Amikor egy nap zárás után erősen kompromittáló helyzetben találják magukat Kate nagyapjának boltjában, teljes gőzzel beindul a gospeli pletykagépezet…"

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmazhat!

Próbálok spoiler mentes leírást adni, de elég nehezen megy, tekintve hogy még a fülszöveg is határozottan árulkodó.
Adott ugye Rob Sutter, egykori Siettle-i hokijátékos és egyben észbontóan szexi fenegyerek, aki tartózkodóan viselkedik nőtársaival, mióta csúfos és abszolút meglepő véget ért karrierje. Épp síel a barátaival, amikor összefut főhősnőnkkel, a csalódott, mindenből kiábrándult Kate Hamiltonnal, és rögtön szikra pattan közöttük, még ha kissé alkoholos befolyásoltság alatt is álltak akkor. Nem tudnak semmit egymásról, épp Valentin nap van, egy bárban ücsörögnek kettecskén, magányosan... na mi történhet ilyenkor? Na kérlek pont az nem történik! :D Pár héttel később újra találkoznak, s mint kiderült, egy városban (egy nagyon kicsi városban) tartózkodnak hosszú-hosszú ideig. S itt indulnak be igazán a cselekmények. Az írónő a humorra helyezte a fő hangsúlyt, ám elég hangsúlyos a történetben a romantika, és az enyhén arcpirító történések.
A karakterek kidolgozottak voltak, az írónő igyekezett minden szereplőre – legyen az fő vagy mellékszereplő – egyforma hangsúlyt fektetni. Ez pozitívum volt. Egyik kedvencem Kate nagypapája volt, aki a hetven évével jócskán példát mutatott a körülette élőknek. 
Rob elképzeléseim szerint tényleg igazi FÉRFI (így csupa nagy betűvel), bár néha kihozott a sodromból olvasás közben. A hobbija miatt abszolút piros pont, s külön örültem, hogy Kate se az a nyafogó libuska, aki nem megy vele. Szimpatikus karakter volt, ám nála több ellentmondás is felmerült. A kisváros lakói közül elég sokan idegesítőek lettek. Az odafigyelés egy dolog, a pletyka meg egy másik, az ostobaság meg egy harmadik. 
Tetszett a történet, szórakoztató volt, könnyed, ami egy rossz időszak közepén mentőöv lehet az embernek. 

Negatívum: Alig volt a hokiról szó, és kicsit jobban is bemutathatták volna Kate és Rob előéletét. 

Pontozás: 10/9

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése