Idézet

"Olvasd, nézd, hallgasd azt, amire a szervezeted vágyik, meglátod, minden hangulatodra, állapotodra találsz műfajt, s azon belül keresd azt a darabot, amelynek színvonala megüti a mértékedet." /Vavyan Fable/

"A jó könyv mindig megtalálta, ma is megtalálja azokat, akiknek íródott." /Vavyan Fable/

2017. május 11., csütörtök

Miamona's Reading Challenge 2017

Miamona megalkotta a saját szabályai szerinti éves kihívást, mely szerint 10+1 kategória szerint olvasna könyvet. Tavaly már kedvet kaptam ehhez a kihíváshoz, s úgy döntöttem hagyományt csinálok, idén is csatlakozom. Ahogy múlt évben, úgy most is saját 10+1 pontot hozok, illetve kicsit mixelem az övével.
Miamona bejegyzése a listával:
"2017 február 1 utáni olvasások érnek (a Moly szabályzat miatt), melyeket 2017 dec. 31 éjfélig várok a teljesítésért. Csatlakozni, amennyiben megvan a 10 olvasás, a kihívás legvégéig, azaz 2017 dec. 31 éjfélig lehet."


1. Frissensült: Idei, 2017-es megjelenésű könyv. Nyelvi megkötés nincs.

2. Gyerek, gyerek, gyerek…:  A mű (egyik) fő(bb) szereplője egy maximum 10-12 éves gyerek legyen.
3.  Utazzunk: olvassunk el egy olyan könyvet, aminek központi témája egy utazás.

4. Kalandozás a történelemben: avagy olvass el egy történelmi témájú regényt.

5. Sikíts, rettegj, borzongj!: Műfaji megkötés nélkül, bármi, amitől égnek merednek a szőrszálaink. Akció, thriller, krimi, horror, stb.

6. Magyar szívbe magyar fantázia! (Miamonától átvett): "Természetesen nem múlhat el úgy kihívás, hogy hazánk író fiainak és leányainak munkáit ne ajánljam. A fantázia (direct nem fantasy-t írok) töretlenül  népszerű műfaj. Erejét talán annak köszönheti, hogy a könyveken belül is még inkább kiemel a valóságból, olyan világokba kalauzol, ahová földi létünk során (sajnos) máshogy nem nyerhetünk belépést. És mindezt igencsak kiemelkedő és minden igényt kielégítő szinten űzik a mi drága honfitársaink."

7. Te, ott a polcon, ide veled! (Miamonától átvett): "A legtöbb könyvmoly gyűjtögető életmódot él, csak hordja haza a könyveket, szépen feldíszíti velük a polcát, aztán sűrűn hull az idő pora, és köd szitál, az újdonságból pedig csak egy megszokott színfolt lesz. Ennek a kategóriának az lenne a lényege, hogy most lépjünk oda a polchoz, és olvassunk el legalább egyet azok közül, amit már egy ideje beszereztünk, de eddig csak szemezgettünk vele! Ha netán (bár ezt nem tudom elképzelni) a saját polcotokon nincs ilyen könyv éppen, akkor a polc, mint fogalom kiterjeszthető bolti vagy könyvtári vagy más emberek polcára is (persze csak a beleegyezésükkel és a vásárlói, kölcsönzői feltételek maximális betartásával! :D)"

8. Románc az élet: avagy olvassunk olyan könyveket, amik romantikus véggel zárulnak.
9. Hát te ki vagy?! (Miamonától átvett): Olvassunk olyan írótól, akitől eddig még soha!

10. Ifjúságban a jövő: avagy olvassunk fiataloknak szóló történeteket.


+1. Állatkodjunk: Olvassunk olyan könyvet, amiben lényeges szerepük van az állatoknak (bármilyen állatnak).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése