Idézet

"Olvasd, nézd, hallgasd azt, amire a szervezeted vágyik, meglátod, minden hangulatodra, állapotodra találsz műfajt, s azon belül keresd azt a darabot, amelynek színvonala megüti a mértékedet." /Vavyan Fable/

"A jó könyv mindig megtalálta, ma is megtalálja azokat, akiknek íródott." /Vavyan Fable/

2011. december 9., péntek

Susan Wiggs - Hamucipő

Moly.hu-n ismertető: "A gazdag sajtócézár lánya utoljára rendezi meg apja emlékére a karácsonyi „Dakota-partit”. Udvariasan eltársalog vendégeivel, de közben unatkozik, magányosnak érzi magát, és a kelleténél több pezsgőt iszik. Aztán egy szédítően elegáns, titokzatos idegen táncba viszi, s nem tud ellenállni a férfi erotikus vonzásának. Sőt meghívja a lakására is. Az ismeretlen reggelre eltűnik, csupán egy fél pár cowboycsizma hever az ágy mellett…"



Alapjában véve humoros kis történet. Tetszik a férfi főszereplő karaktere. Egyszerre idegesítő és vonzó. Tipikus olyan férfi, akit vagy megölnék vagy beleszeretnék :))) Pimasz, provokatív, humoros, s néha gúnyos, máskor valóságos hős, aki megment egy idős urat a kifosztástól. Szívén viseli a bajba jutottak sorsát, ugyanakkor némi titokzatosság is van benne.  A nő tipikus jégcsapkisasszonynak álcázott érzékeny ember, aki a fagyos viselkedéssel próbálja magát megvédeni a külső hatásoktól. Az apja emlékére adott partin viszont már nem bírja tovább elviselni az alakoskodást, és kicsit felönt a garatra. És ekkor lép be főhősünk (aki neki dolgozik) teljesen átváltozva, és nem ismeri fel. Hogy mi történt még ezen kívül? Olvasd el :) Személy szerint nekem tetszett, bár néhol elnagyolt volt a dolog, lehetett volna még részletesebben írni. A végén összecsapta az írónő, én szerettem volna még kicsit jobban belemélyedni a dolgokba.

Pontozásom 10/8

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése