Idézet

"Olvasd, nézd, hallgasd azt, amire a szervezeted vágyik, meglátod, minden hangulatodra, állapotodra találsz műfajt, s azon belül keresd azt a darabot, amelynek színvonala megüti a mértékedet." /Vavyan Fable/

"A jó könyv mindig megtalálta, ma is megtalálja azokat, akiknek íródott." /Vavyan Fable/

2012. január 10., kedd

Jane Green - Hiúság városa

Moly.hu ismertető: " „Jemina Jonesnak sosem volt bátorsága hinni a szerelemben. Jemina Jonesnak sosem volt bátorsága hinni önmagában. Nem merte elhinni, hogy egy szép napon a sors valóban szakít rá időt, hogy kiemelje őt a tömegből és rámosolyogjon.” Jemina Jones túlsúlyos. Legalább negyvenkilónyi fölösleg van rajta. Sovány, pasivadász lakótársnői cselédként kezelik, munkahelyén, a londoni Kilburn Heraldnál pedig a nálánál kevésbé tehetséges, ámde jobban fizetett gyönyörű Geraldine fölényeskedik vele. És mindennek a tetejébe odavan a szexi, sármos és főleg elérhetetlen kollégájáért, Benért. Jemina habzsolásba fojtja általános fásultságát, egyetlen vigasza: az evés. Ám amikor az Interneten összeakad Braddel, egy kaliforniai alfahímmel, tökéletes lehetőséget kap, hogy a világhálóra „kitalálja” önmagát: ő JJ, a karcsú, dögös, testedzés-megszállott, szőke szépség. Az amerikai Rómeó azonban hamarosan találkozni akar JJ-vel, és a kövér Jemimának néhány hónap alatt a bombázó JJ-vé kell változnia. Azután irány Los Angeles, a hiúság városa, ahol meglepő fordulatot vesz Jemima sorsa… Egy fiatal, okos és szeretetreméltó nő útkeresésének krónikája a sodrólendületű regény, amelyből kiderül, hogy bizony valóra válhatnak a tündérmesék, és ha bízunk önmagunkban, ha elfogadjuk gyarlóságainkat, ha bátorsággal, erővel, állhatatossággal és fenntartás nélkül kitartunk mellettük, ránk mosolyog a sors."

Hol is kezdjem...  Azt hiszem a kedvenc szereplőm Geraldine volt. Ő volt az, aki Jemima egyik legjobb barátnője lett, és segített neki az átváltozásban. Kicsit idegesítő, mégis szerethető karakter. Jemima két pasi közötti ingázása az agyamra ment. Jó, tudom... Ben csak barátként tekintett rá, Brad meg fűzte őt. De az ég szerelmére ha Ben-be szerelmes, mi a fenének utazott el Brad-hez LA-be? Brad-et utáltam. A levelezése alapján túl jó volt hogy igaz legyen. És lám? igazam volt. Kívülről tökéletes volt, és figyelt is Jemima "igényeire", de ostoba volt. Már nem azért, de nem tudja hogy ki írta a Rómeó és Júliát?... Másik! Kiderült hogy csak egy bizonyos ok miatt akarta, hogy Jemima vele legyen. Amikor ez kiderült pontosan, a gyomrom forgott a pasastól. Gerinctelen, gusztustalan, hazug féreg. Ben viszont... kissé nyámnyila volt. Nem tudom, de ebben a könyvben nem találtam igazi pasit... A könyvet egy délután elolvastam, de nem azért mert annyira lekötött, inkább azért, mert a végére akartam ügyesen érni. Annyi mondanivaló van benne, hogy ha akarunk valamit, el is érjük előbb utóbb. Ennél viszont jobb körítést is kaphatott volna. 

Pontozás: 10/3

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése