Idézet

"Olvasd, nézd, hallgasd azt, amire a szervezeted vágyik, meglátod, minden hangulatodra, állapotodra találsz műfajt, s azon belül keresd azt a darabot, amelynek színvonala megüti a mértékedet." /Vavyan Fable/

"A jó könyv mindig megtalálta, ma is megtalálja azokat, akiknek íródott." /Vavyan Fable/

2013. április 27., szombat

Karen Hawkins MacLain átok sorozat


1. Karen Hawkins: Kalandor
Ismertető:" A vad skót tájakon Fiona névleges házasságot köt Black Jack Kincaiddel, a csinos senkiházival, és ezzel háborút robbant ki a klánok között. Sorsuk mégis elválaszthatatlan marad…
Fiona MacLean nem épp ilyen esküvőről álmodott. Nem volt jelen a családja, nem volt ünneplő vendégsereg, csak a vőlegény, Black Jack Kincaid, akit szó szerint az oltár elé vonszoltak. Pedig Fiona évekkel korábban megesküdött, hogy soha többé nem találkozik a jóképű kalandorral, de ha ez a házasság megállíthatja a klánjaik között folyó véres háborút, ám legyen. Meg fogja osztani vele az ágyát, anélkül, hogy összetörne a szíve…  Jack Kincaid jól ismert szoknyavadász, aki eddigi életében gyakran keveredett zűrös helyzetekbe, na de… házasság? Fionával? Egykor fiatalos hévvel szerették egymást, most a szenvedélyes, érzéki lány újra az övé lett.
Karen Hawkins első, magyar nyelven megjelenő romantikus regényének főhősei viszállyal lépnek házasságra, ám a mindent elsöprő szerelem megváltoztatja sorsukat."


2. Karen Hawkins: Viharos szerelem
Ismertető: "Venetia határozott és öntudatos ifjú hölgy, aki segítő szándékkal bármikor szívesen beleavatkozik a körülötte élők életébe. Amikor azonban egy hozományvadász csellel ráveszi, hogy megszökjön vele, nagy bajba kerül, és úgy tűnik, most ő szorul segítségre. Egy váratlan hóvihar miatt egy fedél alá kényszerülnek, kockára téve Venetia jóhírét. A fogadó, ahol megszállnak, időközben megtelik vendégekkel, akik nem hagynák szó nélkül azt, hogy egy ifjú hajadon idegen férfi társaságában utazgat. A szorult helyzetben lévő lány segítségére siet gyerekkori barátja, Gregor MacLean, aki egy ügyes hazugsággal elejét veszi a gyanúsítgatásnak.Ám a valódi kalandok még csak most kezdődnek: a hó miatt még napokra a fogadóban rekednek, összezárva egy úti társasággal.
Miközben azon igyekeznek, hogy fenntartsák a látszatot, McLeannek saját viharos természetével is meg kell küzdenie, Venetia pedig rájön, hogy amit Gregor iránt érez, sokkal több egyszerű barátságnál, és hiába próbálja megőrizni józanságát, menthetetlenül beleszeret a férfiba."


3. Karen Hawkins: Kockázatos szerelem
Ismertető: " Amikor apja elkártyázza a családi ékszereket és kastélyt, amely így a híres-hírhedt Lord Dougal MacLean kezébe kerül, Sophia MacFarlane-nek minden erejét latba kell vetnie otthona visszaszerzéséhez. Szépségét és ravaszságát használja fel arra, hogy rávegye MacLeant egy végső játszmára, ezúttal ellene. De még álmában sem gondolná, hogy mit kell tétként felajánlania. Lord Dougal MacLean meg van győződve arról, hogy a nők számító módon felhasználják a csáberejüket, ha valamit el akarnak érni, így ezúttal is lelkiismeret-furdalás nélkül veti bele magát az újabb kalandba, hiszen ő mindig minden játékot szenvedéllyel űz. Ám még ő sem sejti, hogy mire eljut a döntő küzdelemig, a legádázabb harcot saját magával kell megvívnia. A szerelemben a győzelem is lehet vereség, és a vereség semminek sem jelenti a végét…"

4. Karen Hawkins: Határtalan szerelem
Ismertető: "A londoni társasági évad közepén a meggondolatlan és csélcsap ifjú hölgy, Caitlyn Hurst komoly zűrzavarba keveredik: csapdát akar állítani a vagyonos és jóképű Alexander MacLane-nek, hogy a férfinek feleségül kelljen kérnie őt. Tervéről azonban értesül ikertestvére, Caitriona, valamint Alexander öccse, Hugh MacLane is, és egymásról mit sem sejtve, mindketten próbálják megakadályozni a tervet. A sors fintora, hogy végül ők keverednek botrányba, amelynek vége kényszerű házasságkötésük lesz. A gyors londoni esküvőt követően Triona és Hugh a férfi skóciai birtokán kezdi meg titkokkal és nehézségekkel teljes közös életét. Vajon sikerül-e érzelmileg is közel kerülniük egymáshoz? Elég erős lesz-e a szerelmük, hogy megtörjön a MacLeaneket évtizedek óta sújtó átok? Vajon Triona elszántsága rábírja-e Hugh-t, hogy teljes mértékig bevonja a lányt az életébe, és megossza vele minden titkát?"

5. Karen Hawkins: Szerelmi alku 
Ismertető: "Alexander MacLean rosszul alszik. Álmai kezdetben mámorítóak, amíg a gyönyörteljes flörtöt élvezi Caitlyn Hursttel, ám hirtelen rémálommá változnak át: ott térdepel a lány előtt, arra kéri, legyen a felesége, az egész londoni elit őket nézi, a moraj egyre hangosabb, végül elviselhetetlenné válik, miközben a lány válaszára vár… Ezért egy reggel végül Alexander elhatározza, hogy bosszút áll rémálmai okozóján. Régi szeretője segítségével csapdát állít a lánynak, aki mit sem sejtve belesétál. Caitly Hurstöt is nyugtalan álmok gyötrik, hiába próbálja megmagyarázni a történteket Alexander MacLeannek, a férfi újra és újra eltűnik előle, s nem hallgatja meg őt. Ezért különös boldogságot, már-már megnyugvást jelent számára, amikor a vendégségben, ahová egy gyönyörű asszony hívta meg váratlanul, ott találja Alexandert. Ám ahelyett, hogy a hideg fejjel, előre eltervezett lépéseiket követnék, mindkettőjük számára valósággá válik az álom. Egymásba fordul nappal és éj, ész és érzelem, szerelem és gyűlölet, s e két nem mindennapi ember számára egyetlen kiút marad: egy utolsó, kockázatos párbaj, amelyben végleg leszámolhatnak álmaikkal… "

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Sokat törtem a fejemet, hogy mit is olvassak, s erre a sorozatra esett a választásom. Nehéz volt. Biztosan tudjátok ti is, hogy mit takar az a kifejezés „a bőség zavara”. Rettentő sok könyv van a várólistámon, ezért akartam arról választani. Ugyanis akárhányszor szétnézek a molytársaim polcain/blogjain, mindig találok valami jónak ígérkező könyvet, és bizony elcsábulok. Felkerülnek a várólistára, s ahelyett hogy csökkenteném azt a bizonyos listát, növelem őrült sebességgel. Karen Hawkins könyveiről több blogon is volt szerencsém olvasni, és igen sok figyelemfelkeltő bejegyzés látott napvilágot, ami alapján úgy döntöttem, nem árthat, ha belekezdek. Hajtóerő volt számomra az a tény, hogy az imádott Skócia egyik nemes családja alkotja a szereplők táborát. A Skóciában játszódó könyveket akkor szerettem meg, amikor elolvastam Nora Roberts Királyt Skóciának! című könyvét. Persze előtte is olvastam már hasonló könyveket, de ez indított el igazán a történelmi romantikus könyvek „útján”. Pozitívum volt még Hawkins könyveiben, hogy történelmi romantikus, a főszereplő nők viszont nem fiatal kisasszonyok, többségük a harmincas éveit tapossa (kivétel a Határtalan szerelem főszereplő hölgyeménye a maga 23 évével).
Ami idegesített a történetekben, az a magázás-tegeződés váltakozása. Ide-oda ingadozik, az olvasó meg kapkodja a fejét, hogy most akkor megint mi van?
És most jöhetnek a különálló kötetekről a vélemények!


Kalandor: Nagyon jó történet. Fiona MacLain és "Black" Jack Kincaid parányi története. Romantikus, de nem túl csöpögős, érzelmes, szórakoztató. Bővelkedik humorban, sokat nevettem a cselekményeken. Fiona és Jack között már régen is megvolt a szikra, de félreértések sokasága miatt elváltak útjaik. A könyvben erről csak utalás van, a történet maga azzal kezdődik, hogy Fiona oltár elé ráncigálja az enyhén alkoholos mámorban úszó eszméletlen Jack-et. Egy röpke hazugsággal sikerül rávennie az atyát, hogy adja őket össze. Fiona ezt azért csinálta, hogy a családok közötti viszálynak véget vessen, s hogy a fivérei ne tudják Jack Kincaiden levezetni a haragjukat. Jack először haragszik, végül szépen lassan összeszoknak, s a fordulatokban gazdag cselekmények nem hagyják kétségben az olvasót sem, hogy mi is lesz a vége a történetnek. A MacLain család átkozott. Igen, kedves olvasó, most jót nevethetsz, de így van. Olyan átok sújtja szerencsétleneket, amit szerintem senki sem kívánna magának. Amint dühösek lesznek, vihar tör ki. A düh erősségétől függ a viharé is. Ez már csak azért is érdekes, mert a MacLain család tagjai mind igen vehemens, erőteljes személyiség. Igyekszenek kordában tartani az indulatokat, s hideg fejjel gondolkodni, ám ez sokszor nem sikerül nekik. Jack és Fiona is megvívtak egymással, ha nem is a szó eredeti értelmében. Szórakoztató párbeszédeket olvashatunk, s közben magunk elé képzelhetjük magukat a szereplőket is. A könyv végén, amikor azt hittem, hogy Fionának baja esett, egy kicsit elszontyolodtam, hiszen megkedveltem. Tetszett a makacssága, az elszántsága, és hogy nem riadt vissza szinte semmitől. Jack karakterét kedveltem a legjobban, bár néha két nagy pofont lekevertem volna neki a viselkedése miatt. 
Ismét olyan történelmi romantikushoz volt szerencsém, amit szívesen fogok máskor is olvasni.

Viharos szerelem: Azt hiszem a McLain átok sorozatból ez lesz a kedvenc kötetem. Fordulatokkal teli, humorban gazdag történetet olvashatunk, igazán jól kidolgozott karakterekkel. Venetia Oglive, mint főhősnő számomra kicsit idegesítő volt, hiszen azt gondolta, mindent jobban tud, s kissé kotnyeles hatást keltett. Rendben, jó szándék vezérelte, de mint tudjuk „a pokolba vezető út is jóakarattal van kikövezve”. Túlságosan hamar véleményt alkot, aztán főhet a feje. Láthattuk ezt Mrs. Bloom és Miss Platt esetében is. Akiről azt hittük áldozat, igazi idegesítő perszóna, aki pedig a sanyargató szerepében tetszelgett előttünk, később kiderült, hogy egy jólelkű asszonyról van szó, aki mindig is csak segíteni akart a hölgyeménynek. Ravenscroft már az elejétől kezdve ellenszenves figura volt, ki nem állhattam. Szerencsére az írónő elrendezte a sorsát, legalábbis egy kicsit. :D (Lásd: Venetia ötlete). Gregor McLean tipikus nőfaló hírében állt, és régi barátságot ápolt Venetiával. A férfit a lány nagymamája előszeretettel nevezte pokolfajzatnak, amin jókat kacarásztam a könyv végén. A férfi barátilag cselekedett eleinte, amikor Venetia érdekeit nézte, végül ez átalakult valami mássá. Tetszett a történet, s remélem a hátralévő részek is hasonló jók lesznek.


Kockázatos szerelem: Ebben a kötetben Dougal McLean és Sophie MacFarlane történetét ismerhetjük meg. Sophie-t már az első pillanattól kezdve kedveltem. Okos, humoros, elszánt, szórakoztató személyiség. Dougal pedig nagyon sokban hasonlít az előző kötetekben megismert fivéreire. Pimasz, ravasz, jóképű, nőfaló zsivány.  Dougal elnyerte Sophie apjának a házát, s a lány megpróbálja csellel rávenni, hogy tegye fel tétnek egy kártyajátékban, de most a kártyapartner nem Red lenne, hanem ő. Napokig játszák a macska-egér játékot, amin sokat nevettem. Aztán hatalmas fordulat következik be, Dougal meglátogatja az első kötetből megismert nővérét Fionát, s Sophie otthon emészti magát (Dougal meg Fionáéknál). Apja unszolására utána megy, s újabb fordulatok következnek. Az ember ezt a történetet olvasva biztos, hogy nem unatkozik. 

Határtalan szerelem: Hugh MacLean és  Caitriona (Triona) Hurst bajba kerüléséről (?) és kalandjaikról olvashatunk. Triona szellemes, érdekes, okos, és mindemellett csinos nő. Tetszett, hogy teltebb alakja volt, s ez hívta fel igazán Hugh figyelmét. Kicsit unalmas volt már arról olvasni, hogy milyen girhes (bocsánat a vékony nőktől) és tökéletes nők vannak bizonyos történetekben. Triona ezek mellett még igen elszánt is volt, amivel megnehezítette néha a családja életét. Hugh elég hamar elveszíti a fejét, de ez már csak ilyen MacLane vonás. Igazán érdekes személyiség, a vonzó külső szerencsére vonzó belső tulajdonságokat is takar, ám ezeket szereti elrejteni a világ elől. Házasságuk kényszerből köttetik, de végül, mint az sejthető is volt, jól sült el a dolog. Triona és a lányok kapcsolata miatt aggódtam picit, mivel a három kis ördögfióka mindent megtett, hogy elűzze őt. Sokat nevettem, mikor olvastam a visszavágásokról. Könnyed olvasmány, egy pillanatig sem unatkoztam. 

Szerelmi alku: Alexander MacLean és Caitlyn Hurst történetét ismerhetjük meg a sorozat utolsó kötetében. Itt is dominál a humor, ami lassan már elmaradhatatlan Karen Hawkins könyveiből. Alexander és Caitlyn egymást túllicitálva próbálta a másikat megleckéztetni, sokszor nem túl szép eszközökkel. Caitlyn egyezséget köt Alexanderrel, hogy mindketten teljesítenek 3 próbát. Ha a férfi nyer, akkor a lány 2 hétig a szeretője lesz, ha a lány nyer, akkor Alexander megkéri a kezét nyilvánosan.
Alexander nagyon makacs férfi, hasonlóan a testvéreihez. Néha már túlságosan ragaszkodott a meggyőződéséhez, ami elvétve ugyan, de irritálóvá tette. Többnyire azonban az álarca mögül látszott az igazi énje. Caitlyn bájos kinézetével mindenkit meghódított maga körül, a kastély legtöbb nőtagját pedig maga mellé állította, és segítségül hívta, amikor szükség volt rá. Georgina hercegnét nagyon utáltam, számító perszóna, aki tönkre akarta tenni Caitlyn-t. Eredeti történelmi romantikus, kedvelhető karakterekkel, jó cselekménnyel.  

Pontozás: 10/9
A pontveszteség a tegeződés-magázódás idegesítő hirtelen váltakozása miatt volt.  


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése