Idézet

"Olvasd, nézd, hallgasd azt, amire a szervezeted vágyik, meglátod, minden hangulatodra, állapotodra találsz műfajt, s azon belül keresd azt a darabot, amelynek színvonala megüti a mértékedet." /Vavyan Fable/

"A jó könyv mindig megtalálta, ma is megtalálja azokat, akiknek íródott." /Vavyan Fable/

2013. június 15., szombat

Jilliane Hoffman: Az utolsó tanú

"Miami újra retteg!
Pedig három éve, a város történetének legnagyobb szabású embervadászata után végre sikerült kézre keríteni a szadista vérengzőt, egy szörnyeteget, aki most a halálsoron várja sorsának beteljesülését.
Ám a pánik visszatért Miamiba, mert új, rémisztő gyilkos settenkedik a város utcáin.
Ez a gonosztevő azonban a rendőrséget tette a céltáblájává.

Zsarukat gyilkolnak meg brutális kegyetlenséggel, miközben szolgálatukat teljesítik, és úgy tűnik, hogy a gyilkos, akit csak „Fekete Kabátosként” emlegetnek, még csak most kezdett munkába! Falconetti különleges ügynököt speciális osztag felállításával bízzák meg, mert a rendőröket súlyosan megrázzák a kegyetlen gyilkosságok, és igazságtételt követlenek.
A helyszíneken talált nyomok alapján a drognak is köze van az esetekhez, és amikor az egyik nagy bandavezér eltűnik, felmerül a szörnyű gyanú: Ebben az ügyben a rendőrségi korrupció is szerepet játszik.

C. J. Townsend államügyész is részt vesz a „rendőrgyilkos” megfékezésében, s egyre-másra kapja a névtelen telefonokat az éjszaka közepén. C. J. azonban arra is rádöbben, hogy mi lehet a valódi ok, csakhogy erről nem beszélhet. Mert az a titok, amiről ő tud, soha nem fedhető fel, nehogy egy őrült szabadlábra kerüljön.
És a rettegése fokozódik, amikor ráébred arra, hogy ezúttal ő is az üldözöttek között lehet…"


Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Az előző kötethet képest abszolút csalódás. C. J. elég sokszor idiótán viselkedik, s ezzel bántja Dominick-et, aki szereti. Nagy a szerelem kettőjük között, de nincs bizalom? Ugyan már... Ezt az írónő se gondolhatta komolyan. A csaj elég sokszor elhallgatott dolgokat a férfi elől, pedig tudta, hogy ezzel bántja őt. Még akkor is, amikor a férfi őt akarta védeni, inkább elmenekült, félredobva mindent és mindenkit, nem mondta el Domnak, hogy mégis mit gondol, érez. Közben adott egy sorozatgyilkos, aki a Cupido gyilkos nagy barátja, és bosszút áll a hazug rendőrökön, majd C. J.-t is célba veszi. Nem mondom, hogy nagyon kiszámítható volt, mert a vége felé jöttem csak rá, hogy ki áll az egész hátterében, de akkor se volt egy hű de nagy durranás. Dominick volt az egyetlen, akivel együttéreztem végig a történet során. 

Pontozás: 10/6

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése