Idézet

"Olvasd, nézd, hallgasd azt, amire a szervezeted vágyik, meglátod, minden hangulatodra, állapotodra találsz műfajt, s azon belül keresd azt a darabot, amelynek színvonala megüti a mértékedet." /Vavyan Fable/

"A jó könyv mindig megtalálta, ma is megtalálja azokat, akiknek íródott." /Vavyan Fable/

2013. december 16., hétfő

Rebecca Donovan: Elakadó lélegzet

Ismertető: "Weslynben, a connecticuti gazdag városban, ahol a lakosság többségének az a legfőbb gondja, hogy milyen benyomást kelt, és kivel előnyös mutatkozni, Emma Thomas a legszívesebben átváltozna levegővé, de addig is rögeszmésen ragaszkodik a tökéletesség látszatához: úgy öltözik, hogy senki se lássa rajta a zúzódásokat, nehogy kiderüljön, mennyire távol esik a tökéletességtől az élete. Egy napon váratlanul beköszönt a szerelem, amelynek hatására Emma kénytelen tudomásul venni a saját értékét, bár ez azzal fenyegeti, hogy kiderül a titok, amelyet olyan kétségbeesetten takargat… Egy lány története az életet megváltoztató szerelemről, a leírhatatlan kegyetlenségről, és a törékeny reményről. A Reason to breathe a nagy kritikai elismerést aratott Breathing-sorozat első kötete."

Kiadó: Maxim kiadó
Kiadás éve: 2013.

A történet érdekes, izgalmas, megrázó. Végre egy olyan történet, ami leplezetlenül bemutatja a családon belüli erőszakot, s az ellene való harcot.
Emma: zárkózott fiatal lány, egyetlen barátja Sarah, aki igyekszik támasza lenni a nehéz időkben. Emma igazi neve Emily, de édesapja mindig Emmának szólította, ezért a többség is így szólítja. Apja halála után az édesanyja nem tudott gondoskodni róla, és ezért került át George (nagybátyja) és a pszichopata Carole gyámsága alá. Védeni próbálja a két kis unokatestvérét, ezért nem szól senkinek a bántalmazásokról.
Sarah: kedves, humoros, segítőkész lány, aki igyekszik falazni Evan és Emma légyottjait, és védeni Emma testi és lelki épségét. Szüleivel együtt pártfogolják a lányt.
Evan: Különleges fiatalember, aki első pillanatban vonzódni kezd Emmához. Akármennyire magába zárkózik a lány, annál kitartóbb. Először csak barátkoznak, szépen lassan alakul kettőjük kapcsolata kicsit mássá. 
Carole: elmeháborodott nő, aki rettegésben tartja Emmát, George-ot pedig az ujja köré csavarta. Újabbnál újabb bántalmazásokat eszel ki azért, hogy a lányt szenvedni lássa. 
George: papucs férj. Mindent elhisz a feleségének, és szemet huny annak ténykedései felett. Nem törődik sem a gyerekeivel, sem Emmával.
Vivian: Evan édesanyja. Abszolút kedvelhető karakter, első talákozásukkor szívébe zárta fia barátnőjét. Igyekszik mindent megtenni azért, hogy Emma jól érezze magát náluk.

Nagyon tetszett a történet, az írónő mesterien csavarta a cselekményszálakat. A karakterek összetettek, átláthatóak voltak. Egyaránt voltak szerethető és utálható személyek. Volt néhány rész, ahol meghatódtam, és olyan is, amikor dühbe gurultam. A történet befejezésével gondjaim vannak, mert lóg a levegőben az egész. Remélem ez csak azt jelenti, hogy több részes. 

Pontozás: 10/9,5

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése