Idézet

"Olvasd, nézd, hallgasd azt, amire a szervezeted vágyik, meglátod, minden hangulatodra, állapotodra találsz műfajt, s azon belül keresd azt a darabot, amelynek színvonala megüti a mértékedet." /Vavyan Fable/

"A jó könyv mindig megtalálta, ma is megtalálja azokat, akiknek íródott." /Vavyan Fable/

2015. június 9., kedd

Jayne Ann Krentz: Ölelő karok


Vigyázat! Cselekményleírást tartalmazhat!

„Az excentrikus Molly Abberwick tea- és fűszerüzletet vezet, valamint néhai apja tudományos alapítványán keresztül ígéretes feltalálókat támogat. Elhatározza, hogy kirúgja tudományos szakértőjét, dr. Harry Trevelyant… Igaz, hogy Harry zseniális, jóképű és szexi, de sajnos arrogáns és basáskodó, egyszóval kiállhatatlan alak. Nem átallja például azt az ajánlatot tenni Mollynak, hogy kezdjenek egymással szerelmi viszonyt, amelyet ugyanúgy megtervezhetnének és irányíthatnának, mint egy tudományos projektet. Harry ráadásul rendelkezik bizonyos paranormális képességekkel… 
Molly egyre bonyolultabbnak érzi az életét, és mintha nem volna elég baja, valaki cseppet sem vicces tréfákat űz vele, és hamarosan nyilvánvalóvá válik, hogy az életére törnek… 
Jayne Ann Krentz a modern románc koronázatlan királynője – rajongói szerint az Ölelő karok a legelbűvölőbb regénye.”


Kiadva: Európa könyvkiadó 2014.
Fordította: Palkó Katalin
Fordításul szolgáló eredeti mű: Jayne Ann Krentz: Absolutely, Positively
ISBN: 978-963-07-9621-7
Oldalszám: 432

A borító színösszeállítása tetszik, de a félbevágott fejjel nem vagyok kibékülve. (Ahogy más kiadó ugyanilyen könyveinél sem.) Egyszerűen nem tudom megszokni, és megérteni, hogy miért kell szerencsétleneket lefejezni. Viszont a cím alatt található nonfiguratív motívum nagyon tetszik.

A történet elég érdekesen indult. A 10-11. oldalon ez a mondat állt:
„Egy tökéletesen ívelt láb kecses bokával. Mindent összevetve a mérnöki tervezés csodája, gondolta.” <-- Egy nő lába, mint a mérnöki tervezés csodája? Itt gondoltam először Harry-ről hogy flúgos. S meg kell hagyni, még elég sok hasonló rész volt a történetben.
Molly viszont abszolút szimpatikus volt már elsőre is, tetszett, ahogy helyre tette Harry-t. Igaz, nem sokkal utána elment a józan esze, de ez saját vélemény.
Tessa karaktere volt a hab a tortán. Amikor T-Rex-nek nevezte Harry-t, hatalmasat kacagtam. Tetszett a hasonlat. :D  Aztán amikor Kelsey hazaért és betoppant Molly és Harry randijának kellős közepébe, ráadásul T-Rex-nek nevezte a pasit, mert nem tudta, hogy ott van, na kérem az hatalmas volt. Jót nevettem. Sejtettem, hogy Kelsey meg Tessa lesz a két fő kedvencem a történet során.
A pasas tudományos szövegeitől agybajt kaptam. Legyen egy férfi okos, de azért ne másszon már az ember idegeire. Amikor latolgatta a Molly-val való kapcsolat esélyeit, meg hogy milyen a nő, eskü csellózni lehetett volna az idegeimen. Aztán valahogy a könyv közepénél kezdett megváltozni a véleményem. Még mindig flúgosnak tartottam a férfit, de kezdtem megkedvelni. Ellentétben a Trevelyan és Stratton családdal, valamint Molly nagynénjével, aki egyre ellenszenvesebb az udvarlójáról már nem is beszélve. Ha nekem lenne ilyen rokonságom, valószínűleg egyikükkel se beszélnék. Na jó, Josht megkedveltem a Trevelyan oldalról. Ő képviselte az értelmet. :)
Aztán a 320. oldal táján Molly kezdett flúgosan viselkedni, és Harry próbált logikus maradni, tehát volt egy pici fordulat. A történet maga izgalmas és érdekes volt, rengeteg humoros szállal.
Imádtam, ahogy a történet legvégéig Molly a kezében tartotta az irányítást, és sikerült elérnie azt, amire Harry már régóta vágyott.
Nem gondoltam volna, hogy a kezdeti ellenérzés után úgy fogom bezárni a könyvet, hogy fülig ér a szám, és imádom a szereplőket, legyenek ők akármilyen különcök vagy furcsák. A két flúgos kiegészítette egymást, ráadásul a családjuk sem volt komplett. :D
Szóval, ha valaki egy nem szokványos történetre vágyik, rengeteg kacagtató jelenettel, flúgos szereplőkkel, izgalmakkal, érdekességekkel, akkor jó könyvet választott.

Pontozás: 10/9,5


Fél pont levonás a borítón található lefejezett nő, illetve a nehéz indulás miatt. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése