Idézet

"Olvasd, nézd, hallgasd azt, amire a szervezeted vágyik, meglátod, minden hangulatodra, állapotodra találsz műfajt, s azon belül keresd azt a darabot, amelynek színvonala megüti a mértékedet." /Vavyan Fable/

"A jó könyv mindig megtalálta, ma is megtalálja azokat, akiknek íródott." /Vavyan Fable/

2011. november 21., hétfő

Freya North - Szerelmi titkok

Tudom, mostanában kicsit úgy tűnhet, hogy a kelleténél több romantikus könyvet olvasok, de nem így van. Szimplán most épp ez akadt a kezembe. Minden nap "megeszek" legalább egy könyvet (van hogy 3-ra is van időm, mivel jelenleg a fizikoterápia miatt táppénzen vagyok, nem igazán kelhetek fel csak a kezelés idejére), és hihetetlenül élvezem, hogy újabbnál újabb könyvekkel ismerkedhetem. Na és persze újabbnál újabb írókkal is. Feltöltődöm. Nem tudom kedves olvasó, te voltál e már ilyen állapotban, de egyszerűen frenetikus. Tényleg igaz az a mondás, hogy ha egy igazán jó könyvet olvasol, nem várod hogy vége legyen, mert utána csak az üresség marad benned, és mindig ugyanazt érzed. Nem volt elég. Én most is ezt érzem, bár tény, nem ez életem legjobb regénye. Rengeteg könyvet feltudnék sorolni amit eddigi életem során elolvastam, és jobban tetszett. De! Minden amit elolvasunk, gazdagít is egyben minket, hiszen bővül a szókincsünk , bővülnek az ismereteink, olvasás közben a fantáziánk szabadon szárnyalhat, és oda utazunk képzeletben ahová csak szeretnénk. Varázslatos érzések kerítenek hatalmába. Ugye te is éreztél már ilyet?

Na és most a könyvről:
Könyvismertető a moly.hu-ról: "Gyönyörű tengerparti ház Saltburnben, jól fizető állás – mindez kötelezettségek nélkül. Joe elégedett a sorsával. Már csak egy megbízható személyre van szüksége, aki gyakori távollétei alatt gondját viseli a háznak. Amikor Tess jelentkezik a hirdetésre, Joe egyáltalán nem biztos benne, hogy ő a megfelelő ember erre a feladatra. Honnan, mi elől menekül ide ilyen sietve? Túl azon, hogy pillanatok alatt össze lehet vele veszni, valami féltve őrzött titok lappang a múltjában – de hát végső soron mindenkinek vannak titkai. Legfeljebb nem ekkorák… 
Freya North szerelemmel és szeretettel teli könyveinek világszerte vannak rajongói. 2005 óta regényei sorra a sikerlisták élére kerülnek, több hónapig őrizve vezető helyüket. Az írónő jelenleg tizedik bestsellerén dolgozik."

Nos... ez a könyv egy romantikus regény, teleszőve titkokkal, félelemmel, csalódással, megbocsájtással, szerelemmel. Igazán szeretni való karaktereket kreált az írónő. Tess-nek van egy csodálatos kislánya Em (Emmeline), aki még csak másfél éves amikor betoppan Tess-el együtt a Joe által feladott álláshirdetésre jelentkezve. A pasi azonnal úgy érezte, hogy alkalmaznia kell a nőt. Tess szépen lassan a szörnyű titkokkal övezett házból igazi otthont varázsol, megszereti Joe kutyáját Farkast (akit az elején nem szívlelt igazán), megmenti az életét, közben beleszeret Joe-ba, és attól szenved hogy a férfi nem viszonozza. Ki hinné hogy a férfi is pont emiatt kínlódik? Érdemes elolvasni a könyvet, mert többek között arra is rámutat, hogy bármilyen nehézségeink is vannak a világon, nem árt néha segítő jobbot nyújtanunk egy rászorulónak.

10/7

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése