Idézet

"Olvasd, nézd, hallgasd azt, amire a szervezeted vágyik, meglátod, minden hangulatodra, állapotodra találsz műfajt, s azon belül keresd azt a darabot, amelynek színvonala megüti a mértékedet." /Vavyan Fable/

"A jó könyv mindig megtalálta, ma is megtalálja azokat, akiknek íródott." /Vavyan Fable/

2011. november 21., hétfő

Judith McNaught - Földi mennyország

Ismét egy Judith McNaught féle romantikus könyv. Számomra kicsit gyengébb mint az előző kettő volt amit olvastam. Ismét olyan szereplőket kreált, amiket lehet kedvelni, és lehet nagyon utálni. Mégis valahogy nálam hiányos maradt a történet. Elizabeth és Ian szerelme végül beteljesedik, de addig nagyon sok megpróbáltatáson kell keresztülmenniük. 

moly.hu-s ismertető: "Az ifjú Elizabeth elszegényedett grófi család utolsó sarja, akire tizenhét évesen rászakad az ősi családi birtok és a kastély fenntartásának minden nehézsége. Nem csoda hát, hogy az árván nevelkedő, gyönyörű lány idejekorán érzékeny, a világ dolgaira fogékony, művelt és büszke nővé érik. Amikor a társasági életben még járatlan, naiv Elizabethet egy nyáresti bálon rajtakapják, hogy a szerencsejátékos hírében álló Ian Thorntonnal csókolózik, a pletyka azonnal szárnyra kap. Az ifjú grófnő féltestvére, hogy megvédje húga jó hírét, párbajra hívja, majd megsebesíti Thorntont. Elizabeth majd két évig tartó csendes magányának nagybátyja véget kíván vetni, és megpróbál fondorlatos tervvel férjet fogni unokahúgának. Ian Thornton is horogra akad, mivel titkára tévedésből meghívólevelet küld a lánynak. Amikor Elizabeth megjelenik a férfi skóciai vadászházában, a két büszke fiatal ellentétes érzelmek között vívódik… Vajon fény derül-e az igazságra: Ian Thornton valóban csak egy szívtelen hozományvadász?
A 19. századi Angliában játszódó történetet Judith McNaught helyzetkomikumban és szellemes szópárbajokban gazdag párbeszédei teszik még élvezetesebbé."

Pontozás: 10/5

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése