Idézet

"Olvasd, nézd, hallgasd azt, amire a szervezeted vágyik, meglátod, minden hangulatodra, állapotodra találsz műfajt, s azon belül keresd azt a darabot, amelynek színvonala megüti a mértékedet." /Vavyan Fable/

"A jó könyv mindig megtalálta, ma is megtalálja azokat, akiknek íródott." /Vavyan Fable/

2012. július 22., vasárnap

Robin Kaye - Rómeó, Rómeó

"Rosalie Ronaldi minden, csak nem konyhatündér. Dominick Romeo azonban imád főzni, takarítani, elképesztően gazdag és jóképű. Dominick Romeo Donald Trump brooklyni megfelelője, csak éppen rendes frizurája van, szuperül néz ki, és elképesztően gazdag. Egy este munkaruhában beugrik egy vontatókocsiba és hazafelé igyekszik, amikor meglátja a defektes kocsija mellett toporgó, spanyolul szitkozódó Rosalie-t. Felajánlja neki, hogy hazaviszi, és másnap megjavítja az autót. A lánynak fogalma sincs, hogy egy milliomossal beszélt meg randevút másnap estére, és Nick örül, hogy valaki végre önmagáért, nem pedig a pénzéért kedveli. Rosalie tanácsadóként segít a csőd szélére sodródott vállalkozásokon, és az egyik új ügyfele pont egy olyan autókereskedés, melyre Nick is szemet vetett. A férfinak mielőbb színt kell vallania, nehogy a lány rájöjjön a titkára, de sehogy sem bírja rászánni magát. Sok vicces fordulat után végre mindketten rájönnek, hogy az ég is egymásnak teremtette őket."


Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz

Könnyed, humoros olvasmány. Tetszett a megfogalmazás, a szereplők, a történet. 
Nick kedvelhető pasi, és külön tetszett, hogy az idegességét takarítással vezette le. Szerintem elképzelhető, hogy a vonzalomból szépen lassan áteveztek a szerelem nevű kalamajkába. Végül is 3 hónapig éltek együtt. Szépen lassan megismerték egymást, és a testi vágyon kívül már más is összetartotta őket. Az is tetszett, hogy még csak egy hete randiztak, amikor a srác elkezdte a lányt ápolni, mert tüdőgyulladással ágynak esett. Oké, ennél a pontnál én is azt éreztem, hogy túl szép ahhoz, hogy igaz legyen. Viszont pont ezért könyv. Egy ilyen pasinak nehezen lehetne ellenállni. Nem mondom, hogy nem veszekednék vele egy jót, de a békülés annál édesebb lenne. :D

Idézetek a könyvből :

"Egyáltalán nem látlak védtelennek, és csak annyi közös van benned meg egy elefántban, hogy mindketten keresztül tudtok gázolni egy pasin."

"– Ismerlek valahonnan? – köszörülte a torkát Nick. 
– Nem. De én mindent tudok rólad, Nick, csak Nick, úgyhogy nem is vesztegetem udvariasságra az időt. 
– Ez elég nyilvánvalónak tűnik abból, ahogyan rám törtél. 
Gina az égnek emelte tekintetét, mint aki türelemért imádkozik. 
– Akárhogy is, Rosalie túlságosan is rendes és hiszékeny, tehát a kezedből eszik. Én vigyázok rá, és jobb ha tudod, hogy szemmel tartalak. Ha bántod, egy rozsdás körömcsipesszel vágom le a fityegődet. Ez lassú, fájdalmas és garantáltan tetanuszt okoz. Van kérdésed? 
– Igen. Volnál kedves várni a fenyegetőzéssel, amíg felöltözöm? 
– Megtehetem."

"Szó sem volt róla. Az egész estét szeretkezéssel töltötték. Nick nem amolyan „napi egyszer, ha szerencsés vagyok” típusú szerető volt. Inkább amolyan kettő egymás után, azt is óránként fajta, 
amilyenről Rosalie eddig csak a romantikus regényekben olvasott. Nick bebizonyította a számára, hogy igenis léteznek ilyen pasik. Hála istennek és Nora Robertsnek."

"A csirkefogónak volt képe elmosolyodni. Tény, hogy igazi, régi vágású, lélegzetelállító, bugyinedvesítő mosoly volt, de akkor is pofátlanság."

"Vinny arcán kárörvendő vigyor terült el. – Szóval beleszerettél Lee-be? 
Nick felpillantott és a fejét rázta. 
– Kedveled? 
Nick nagyon is kedvelte Rosalie-t. Bólintott. 
– Oké, tehát kedveled. Jó kis ribcsi. 
Nick olyan gyorsan esett neki, hogy maga is csak foltokat látott. Átnyúlt a pulton, megragadta unokatestvére ingét, és felemelte Vinnyt. Dave felébredt, és ugatni kezdett. Vinny csak mosolygott, és megpaskolta Nick vállát. 
– Tehát szereted. Nincs az a férfi, aki így ugrana, hogy megvédje egy lány becsületét, ha nem szerelmes belé. Most pedig tegyél le, és elmondom, mit csinálj."

Pontozás: 10/9

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése