Idézet

"Olvasd, nézd, hallgasd azt, amire a szervezeted vágyik, meglátod, minden hangulatodra, állapotodra találsz műfajt, s azon belül keresd azt a darabot, amelynek színvonala megüti a mértékedet." /Vavyan Fable/

"A jó könyv mindig megtalálta, ma is megtalálja azokat, akiknek íródott." /Vavyan Fable/

2012. február 29., szerda

Vavyan Fable - Tűzvarázs

Moly.hu-s ismertető: "Shane Negrin hajdan zsaru volt, akárcsak kedvese: Ohio di Giacomo. Fiuk született. Seregnyi bűnözőt lakatoltak le együtt. Például a pszichopatát. És a bombászt. Egy rossz napon szakítottak Shane nőül ment a lélekgyógyászához. Eltelt tíz év. Shane szóvivő lett, felszedett néhány fölös kilót, érzése szerint agyára is. Házassága ellaposodott, fia idegtépően kamaszodik. A bombász sittideje letelik. A pszichopata megszökik. Shane önfeledten mazo-tornázik, hogy újra 36-os méretű ruhákban járhasson: a valaha Grand Machónak becézett-gúnyolt, máig zsaru Ohio oldalán. Az elmebeteget és a robbantót hidegvérűen hagyják mézédes tervei. Ők Shane-t akarják:ölve és halva. De nem csak ők."

Ismét újraolvastam ezt a könyvét is. Nem, nem vagyok fanatikus, szimplán rajongva szeretem a könyveit. És mi a különbség? A fanatizmus semmi jót nem szül, a rajongva szeretés viszont csupa pozitív érzelmet, ami gazdagítja az embert. Amikor Fable regényt veszek a kezembe, úgy érzem hazaértem. Tudom, kicsit "nyálasan" hangzik, de így van. Fable-nek minden hangulatra van könyve. Elég ha csak annyit mondok, hogy amikor padlón voltam a suli miatt, és fáradtan nyögtem hogy elég, csak elő kellett vennem Fable egyik könyvét, és hasamat fogtam a nevetéstől, másnap pedig újult erővel láttam munkának. Amikor csalódás ért valami miatt, ismét Fable regényeinek egyike volt ami kisegített, és újra talpra állított. Igen, Meseanyó mindig csodát tett. Varázsol, még ha nem is vesznek sokan erről tudomást. Nem hiába van ennyire népes rajongótábora. Hiszen aki egyszer ráérez az ízére, sosem fog leszokni róla.  

És most néhány szót magáról erről a könyvről: kedvemre való volt, hiszen ismét olyan szereplőket kreált, akikkel azonosulni tudtam. Kedveltem Shane-t, imádtam Ohio-t, rajongtam Royal szenvtelen és mégis gyermeki alakjáért, és utáltam a lélekgyógyász férjet a tisztaságmániájával és a háklijaival. Elnyomta csak szerencsétlen csajt, és örülök hogy végül Shane visszatért Ohio-hoz. Jó páros, kár szétzilálni. Tetszett, hogy akciókönyvhöz méltón bővelkedett izgalomban. Bár én a végén lelőttem volna a tetű bombászt, de ez már csak azt mutatja, hogy bennem is teng a vérszomj néha :D Ha valaki kikapcsolódni vágyik, és megakar szabadulni a való élet szennyétől, vegyen gyorsan Fable könyvet, és adagolja magának reggel, délben, este. Garantáltan mire a végére jut, megszabadul a nyomasztó dolgoktól, és a helyébe a feldobottság kerül. Csak ajánlani tudom. És csak a hab a tortán, hogy Fodor Ákos versei közül is megtalálható egy pár a könyvben. 

Pontozás: 10/9

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése