Idézet

"Olvasd, nézd, hallgasd azt, amire a szervezeted vágyik, meglátod, minden hangulatodra, állapotodra találsz műfajt, s azon belül keresd azt a darabot, amelynek színvonala megüti a mértékedet." /Vavyan Fable/

"A jó könyv mindig megtalálta, ma is megtalálja azokat, akiknek íródott." /Vavyan Fable/

2012. január 15., vasárnap

Sophie Kinsella - Emlékszel rám?

Moly.hu ismertető: "A főhős egy huszonnégy éves, lófogú, csúnyácska lány, aki egy kollegáival töltött görbe este után hiába várja, hogy barátja érte jöjjön a zuhogó esőben és hazavigye. Taxiért tülekedve megcsúszik a vizes lépcsőn és elesik. Lexi másnap kórházi ágyon ébred, és azonnal távozni akar, hisz csak a fejét verte be egy kicsit a lépcsőn. A körülötte foglalatoskodó nővér hívja a kezelőorvost, aki elmondja, hogy öt napja, egy autóbaleset után került a kórházba: sajnos alaposan átlépte a megengedett sebességet. Lexi egyik képtelen furcsaságot a másik után tapasztalja: anyját idősebbnek látja, a saját tükörképén is megütközik, olyan az egész, mint egy lidérces álom. Főleg, amikor bebizonyítják, hogy 2004 helyett már 2007-et írunk, ő pedig már nem a padlóosztályon dolgozó egyik lány, hanem huszonnyolc éves osztályvezető, gyöngyfogsorral, bombázó alakkal és oldalán egy szívdöglesztő kinézetű, dúsgazdag férjjel. Vajon hogyan került a majdnem szegénységből ilyen mesebeli körülmények közé?"

Ezt a könyvet kicsit gyengébbnek találtam, mint az első általam megismert könyvét, a  Tudsz titkot tartani? címűt. Túl vontatottnak találtam a történetet, és megkönnyebbültem a könyv végén. Volt olyan kérdés ami nyitva maradt számomra, és a karakterek közül kevés volt amivel azonosulni tudtam volna. Egyetlen kedvenc szereplőm volt benne, méghozzá Jon az építész. Az ő karaktere megfogott. Lexi igazán őbelé volt szerelmes, és a baleset napján akarta elhagyni a férjét Eric-et, aki egy visszataszító alak volt számomra. Noha külsőleg jól nézett ki, gazdag és befolyásos volt, ennek ellenére nekem az elején sántított már a történet. Kedves volt, igyekezett mindenben Lexi segítségére lenni, mégis volt valami fura érzésem vele kapcsolatban, amikor átadta Lexinek a házasságuk forgatókönyvét... Mindent tökéletesre festett, közben pedig szinte semmi nem úgy volt. A lány nem nyerte vissza az emlékezetét a könyv végéig sem, csak egy-egy emlékkép vagy dallam jutott eszébe, mégis jól alakul a story vége, mert elhagyja Eric-et, és Jon lakásán köt ki.

Pontozás: 10/4

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése