Idézet

"Olvasd, nézd, hallgasd azt, amire a szervezeted vágyik, meglátod, minden hangulatodra, állapotodra találsz műfajt, s azon belül keresd azt a darabot, amelynek színvonala megüti a mértékedet." /Vavyan Fable/

"A jó könyv mindig megtalálta, ma is megtalálja azokat, akiknek íródott." /Vavyan Fable/

2012. június 22., péntek

Nora Roberts - Nyomkövetők (első benyomás)

"Fiona Bristow kutyakiképző, aki az általa alapított önkéntes kutyás kereső-mentő szolgálatot is vezeti. Kiegyensúlyozottnak tűnő életét azonban váratlan esemény kavarja fel, amely egyenes folytatása korábbi szörnyű kalandjának és tragikus veszteségének."


575 oldalból jelenleg a 189.-en járok. Egyelőre többféle vélemény kavarok bennem, összességében pozitív. Imádom, hogy a kutyakiképzés részleteibe is beletekinthetünk, így minden állatszerető embert megnyerhet vele az író. Fiona igazán kedvelhető figura, a maga közvetlenségével, segítőkészségével. Főleg ha azt nézzük, hogy min ment keresztül. Ha nehézsége támadna az életben, a munkájába temetkezik, vagy humorral üti el a dolgok élét. Segítőtársa három nagyszerű fiú, akik nem csak együtt élnek, de együtt is dolgoznak vele. Imádják egymást. Igen, jól gondolod, kedves olvasó, a három nagyszerű fiú, három csodálatos kutya. Peck, Bogart, és Newman igazi társa a nőnek, miután megölték a vőlegényét. Kedvencem Peck egyelőre, de mindhárom csodálatos a maga nemében. 
Másik főszereplőnk Simon Doyle, aki famegmunkáló. Bútorokat, használati tárgyakat készít fából. Kap egy kölyökkutyát édesanyjától azért, hogy ne legyen magányos. (én ezt aranyosnak találtam) Jaws egy tündéri kölyökkutya, aki igényli a szeretetet és a játékot. Azért viszi el őt Fee-hez, hogy megtanítsa őt viselkedni. 
Simon olyan karakter, aki egyszerre vált ki szeretetet és gyűlöletet az emberből. Volt olyan rész, hogy fejbevágtam volna, de olyan is, amikor simán a nyakába ugrottam volna. :D Imádom. 
Izgulok, hogy mi lesz a folytatás, és alig várom a holnapot, hogy tovább olvashassam. Egyelőre úgy néz ki, hogy Robertsben most sem csalódok. :) Melegen ajánlom. 
Egyik rész nagyon megtetszett az eddig elolvasott részből:

"Fiona úgy vélte, a kutyákban az egyik legjobb az, hogy mindig kitörő örömmel fogadják az embert, akár öt percig, akár öt napig volt távol. Szeretetük feltétel nélküli és határtalan." 26. oldal


Folyt. köv. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése