Idézet

"Olvasd, nézd, hallgasd azt, amire a szervezeted vágyik, meglátod, minden hangulatodra, állapotodra találsz műfajt, s azon belül keresd azt a darabot, amelynek színvonala megüti a mértékedet." /Vavyan Fable/

"A jó könyv mindig megtalálta, ma is megtalálja azokat, akiknek íródott." /Vavyan Fable/

2013. április 14., vasárnap

Nora Roberts Menyasszonyok sorozat

Kicsit felborult a blogom és a molyos olvasmánylistám közötti összhang, mivel elég sok könyv hosszabb lélegzetvételű véleményezését hagytam picit még érlelődni magamban. Úgy döntöttem, hogy ma ezt pótolom, ha nem is teljes egészében. Nora Roberts két sorozatát tűztem mára ki célul. Az első a Kulcs trilógia volt, a második pedig ez.

Nora Roberts Menyasszonyok sorozat
 "Nora Roberts négy részből álló regénysorozatának címszereplője a négy gyerekkori barátnő, Parker, Emma, Laurel és Mackensie. Kislány korukban mindig esküvőset játszottak, felnőttként pedig megalapították a Kézfogó rendezvényszervező ügynökséget." 

Látomás fehérben: "Az első történetben Mackensie életét ismerjük meg közelebbről. A tehetséges esküvői fényképész feladata a szenvedélyek, a röpke pillanatok és az emlékezetes események megörökítése. Művészi fotóin örömtől sugárzó menyasszonyok mosolyognak, büszke szülők könnyeznek, meghatott rokonok ünnepelnek. Hivatása a boldogságról szól, a saját életébe mégsem meri beengedni az érzelmeket. Miért nem bízik másokban és magában? Mi történik, ha találkozik egy olyan férfival, aki megrendíti a világát, és rádöbbenti a saját gyávaságára? Vajon a félelem és a bizalmatlanság győzedelmeskedik, vagy van remény a csodára? Miért játszik  olyan fontos szerepet a történetben egy kék pillangó, és egy mindent meghatározó gyerekkori pillanat? Mindenre választ kapunk, ha elmerülünk a négy barátnő világában, és megismerkedünk a bájos humorral átszőtt, kedves történet szereplőivel. "

A boldogság virágai: "Emma Grant már kislányként is szerelemre és romantikára vágyott, ezért nem csoda, hogy a barátnőivel alapított esküvőszervezői cég virágkötőjeként találta meg a hivatását. Ennél szebb munkát nem is képzelhetett volna el magának. Emma szerelmi élete látszólag irigylésre méltó, mert a férfiak versengenek a kegyeiért, és elbűvölőnek tartják egzotikus szépségét. Mégsem találta még meg az igazit, és arra végképp nem számított, hogy a közvetlen környezetében fog rábukkanni. Jack Cooke szinte családtagnak számít, hiszen ő Parker bátyjának legjobb barátja. A jóképű építész egy idő után kénytelen beismerni, hogy nem csak baráti érzéseket táplál Emma iránt, és a dolgok még bonyolultabbá válnak, amikor kiderül, hogy Emma sem közömbös iránta. Jack nem az a férfi, aki hajlandó elkötelezni magát egy nő mellett, de Emma életre szóló szerelemről ábrándozik. Milyen jövő vár rájuk? Mi lesz a barátsággal és a szerelemmel? Ha meg akarják találni a közös hangot, akkor bízniuk kell egymásban, és a szívükben."

A boldogság édes íze: "Nora Roberts regénye ismét a négy connecticuti barátnő világába vezet minket. A korábbi történetekben már megismerkedhettünk Parkerrel, Emmával, Laurellel és Mackel, a Kézfogó rendezvényszervező iroda alapítóival, akik gyerekkoruk óta elválaszthatatlanok egymástól. 
Laurel McBane mindig számíthatott barátai támogatására. Ennek köszönhette, hogy a híres New York-i cukrászképző intézetben tanulhatott tovább, pedig a szülei nem tudták volna kifizetni a drága tandíjat. Most Laurel azzal hálálja meg a segítséget, hogy különleges tortákat és cukrászati remekműveket alkot a Kézfogó ügyfeleinek, így növelve a tökéletes esküvők pompáját. A négy nô igazi álomesküvőket szervez a pároknak, de Laurel csak elméletben hisz a szerelemben és a sírig tartó boldogságban. Nem vágyik csillogásra és varázslatra, inkább egy megbízható, erős férfi szeretetét értékelné. Laurel gyerekkora óta titokban szerelmes Parker bátyjába, Delaney Brownba, de a férfi a húgaként kezeli, és gondosan ügyel arra, hogy ne lépje át a barátság határait. Vajon képesek lesznek beismerni, hogy ennél többet éreznek egymás iránt? Eljön-e az idő, amikor Del nem egy családfő atyáskodó szeretetével tekint Laurelre, hanem egy szerelmes férfi szenvedélyével?"

Mindörökkön örökké: "Parker, a Kézfogó fő szervezője Emma csodálatos virágainak, Laurel mesébe illő tortáinak és Mac szemet gyönyörködtető fotóinak segítségével minden ügyfél számára a tökéletes napot hozza létre. De vajon mikor jön el az ő nagy napja? Ki az a férfi, aki el tudja nyerni a szívét? Malcolm Kavanaugh érdeklődését első látásra felkelti a hűvösen magabiztos Parker Brown, aki egyben a legjobb barátja húga is, és ezért jól tudja, hogy komoly következményekkel járhat, ha közeledik hozzá. A hajdani kaszkadőr hozzá van szokva a kockázatokhoz, ám ez a helyzet mégis szokatlan számára. Parkert régen nem hozta izgalomba egyetlen férfi sem, de a motorkerékpáron közlekedő, fekete hajú Malt izgalmasnak találja, és egyre jobban vonzódik hozzá. Az üzleti és a szakmai életben mindketten sikeresek és vállalkozó szelleműek, de vajon a magánéletükben kockára merik-e tenni a szívüket?"

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

1. Látomás fehérben: Főszerepben Mackensie Elliot és Carter Maguire. A könyv fülszövege keltette fel az érdeklődésemet, amikor a neten nézelődtem új "áldozatok" után. A figyelemkeltő fülszöveg abszolút pontot érdemel nálam, hiszen legtöbbször erre és a különböző blogokon talált véleményekre hagyatkozva nézek új olvasmányok után. Ami megfogott a történetben, az a mély és igaz barátság, valamint a NEM tökéletes szereplők. Muszáj volt nagy betűkkel kiírnom, hiszen ez ritkaság számba megy, hogy egy romantikus könyv szereplői nem tökéletesek. Mac gyerekkora óta fényképezett, s ez lett később, felnőtt korában a hivatása. Egy birtokon élnek a barátnőivel, egy biztos, erős, egészet alkotnak együtt. Az anyja egy hárpia, az első körben megfojtottam volna, ha velem viselkedne ilyen lehetetlenül. Carter, mint férfi főszereplő kissé tökéletlen. Nem kimondott férfiszépség, s eléggé ügyetlen is szegényke. Ismerik egymást gyerekkoruk óta, viszont elég sokáig nem hallottak egymás felől, egészen addig, míg Carter húga férjhez nem akar menni, s meg nem bízza a Kézfogó rendezvényszervezői céget e nemes esemény megszervezésével. Nem akarom lelőni a poénokat, de egyik ügyetlenségére utaló történet például az volt, amikor nekiment az ajtófélfának zavarában. Nagyot nevettem ezen, s azt hiszem ekkor kezdtem el megkedvelni. Az ügyetlenségével keltette fel a figyelmemet. Tetszett, hogy nem olyan talpraesett, és egyáltalán nem az a tipikus macho, inkább a félénkség, ügyetlenség jellemzi. Mégis helyén van a szíve. 
Itt pedig egy lecsípett idézet Cartertől: 
"- Imádom az arcodat és a kezedet. - Carter megfogta a nő kezét, és megcsókolta a tenyerét. - Szeretem látni, amikor a kezedben tartod a fényképezőgépet, vagy a számítógép előtt görnyedezel. A fejemben rengeteg kép, pillanat és mozdulat van rólad. És a szívemben is."

2. A boldogság virágai: A két főszereplő Emma Grant és Jack Cooke, akik már 10 éve ismerik egymást, jó barátok. Emma a Kézfogó rendezvényszervező cég egyik oszlopos tagja, az ő virágkölteményei varázsolják szebbé és illatosabbá a helyszínt, s virágaival mindenkit elkápráztat. Az élete neki sem tökéletes, mert bár csodálatos barátai vannak, fantasztikus szülei, s nagyszerű munkája, az igaz szerelem elkerüli. Emma végtelenül romantikus alkat, már 11 éves kora óta álmodozik arról, hogy majd a holdfényben táncol a nagyon nagy Ő-vel. :) Jack pedig... nos az ő karakterét kicsit nehezebb szavakba ölteni. Ha az előző kötetet nézzük, akkor Carter és Jack között ég és föld a különbség. Jack igazi macho, tökéletes külsővel, humorral, kitartással. Amikor kell, akkor megy és segít. Lehet rá számítani, ami pozitívum. Viszont fél az elkötelezettségtől, s ezzel megbántja Emmát. A történet bővelkedik romantikában, humorban, s ugyanakkor tartalmaz egy kis feszültséget is, amit az kelt, hogy kik jönnek egymással össze. Ráadásul van egy szörnyeteg menyasszony, aki megkeseríti az életüket. 
Idézet Jack-től: "Ha velem vagy, van hitem. Érzem, hogy veled nemcsak most van, hanem holnap is. És bármi, ami utána jön. Szeretlek! Szeretlek, Emma."

3. A boldogság édes íze: Főszereplő az utánozhatatlan Laurel McBane és Delaney Brown páros. A négy kötetből azt hiszem, ez a kedvencem. Nem titok, hogy imádok sütni, így Laurel karakterét nagyon közel éreztem magamhoz. Ráadásul Del karaktere is eléggé megnyerő volt már az előző kötetekben is, így nagyon vártam, hogy róla is többet olvashassak. Maga a történet eléggé kiszámítható volt, de ez sem zavart meg abban, hogy jól szórakozzak rajta. Rengeteg humorral volt fűszerezve, így nagy nevetések garantálva vannak. Egy ilyen példa erre, amikor Del "túszul ejti" Laurel cipőjét. Nagyokat kacarásztam, ahogy ők ketten viaskodtak egymással. 
Ez volt Del üzenete akkor Laurelnek: "Tévedsz; ha azt hiszed, hogy ezzel vége van. Túszul ejtettem a cipődet, és szörnyű sors vár rá, ha nem jelentkezel érte negyvennyolc órán belül."
És hogy milyenek a karakterek? Nos, azt hiszem Del-t a legjobban az egyik idézet jellemezheti a könyvből: "Del túlságosan jóképű, és túlságosan sima modorú volt. Ráadásul megbízható, nagylelkű - és bosszantóan atyáskodó."
Laurel precíz, ugyanakkor szeret laza benyomást kelteni. Mindent tökéletesen akar csinálni, s ez legtöbbször sikerül is neki. Enyhén munkaholista, bár ebben örömét leli. Sokat köszönhet a házvezetőnőnek, aki Parker szüleinek halála után átvette az anya szerepet mindannyiuk életében. Tetszik, hogy mer kockáztatni, és hogy bármi történik, kiáll a barátaiért. Ösztönösen cselekszik, többnyire az érzései irányítják, de igyekszik visszafogni magát. Nagyon régóta szerelmes Delaney-be, így mertem remélni, hogy a sok humoros történés után pozitívan zárul a dolog. 
Laurel mondta egy tortával kapcsolatban: "- Azért, mert tökéletesre sikerült. Amikor felteszem csúcs díszt, még az angyalok is sírva fakadnak örömükben."

4. Mindörökkön örökké: Főszereplő párocskánk Parker Brown és Malcolm Kavanaugh. Ennél a történetnél már végképp nem számíthattunk semmi meglepetésre, hiszen az előző három kötet alapján kiismerhettük a szereplőket. Parker komoly, munkamániás, aki még a szabadságán is rendelkezésre áll az ügyfeleknek. Malcolm pedig igyekszik egy kis lazaságot varázsolni az életébe. Parker gondoskodó, megfontolt, rendszerető és szervezett, Malcolm pedig a lazaságot, spontaneitást és az őskáoszt testesíti meg. Szerintem. :) Tökéletesen kiegészítik egymást, hiszen Parker komolyabbá teszi Malt, Mal viszont ráveszi Parkst arra, hogy legyen kicsit oldottabb és spontánabb. Ilyen az is, amikor elviszi motorozni őt, a nő pedig élvezi. Ezzel a történettel kerül fel az I-re a pont, a tortára a csúcsdísz, stb. 

Malcolm idézete: "Ha a nagy dolgot keresed, a mindhalálig esküt, akkor nézz rám. Senki nem fog nálam jobban szeretni, ragaszkodni hozzád és megérteni téged, mint én. Senki, Parker.
Az egész életemet veled szeretném tölteni, és most Jacktől és Deltől is lopok egy kicsit. Azért vágyom erre a közös életre, mert te Parker vagy. És te vagy minden. Meg akarom erősíteni, ami köztünk van. Ígéretet tenni, és meg is tartani. Szeretlek, és mindenki előtt meg akarok esküdni, hogy életem végéig szeretni foglak."


A négy történet alkot egy tökéletes egészet. Ha választani kell, hogy melyik sikerült a legjobban, azt hiszem a harmadik kötetet mondanám. A lényeg viszont az, hogy aki ezt a sorozatot elolvassa, kikapcsolódik, szórakozik, romantikázik. Nem kell sokat gondolkozni, csak érezni. 

Pontozás: 10/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése