Idézet

"Olvasd, nézd, hallgasd azt, amire a szervezeted vágyik, meglátod, minden hangulatodra, állapotodra találsz műfajt, s azon belül keresd azt a darabot, amelynek színvonala megüti a mértékedet." /Vavyan Fable/

"A jó könyv mindig megtalálta, ma is megtalálja azokat, akiknek íródott." /Vavyan Fable/

2013. május 20., hétfő

Vivien Holloway: Pokoli szolgálat (Pokolháború trilógia 1.)

"Mit adnál azért, hogy megmentsd a szeretteidet? 
A szabadságodat, az életedet?
Mit tennél, ha ráébrednél, hogy mindez hiába volt?
Beletörődnél, küzdenél?

Lilian küzdött. Mindent megtett, mégis elbukott, most pedig már sohasem szabadulhat a Pokolból. Ő az Ördög egyik bérgyilkosa. Életre szóló szerződéssel. Egy lélektolvaj, aki levadássza azokat, akik keresztbetettek Lucifernek, a lelküket pedig magával viszi.
Az új megbízás egyértelmű, a feladat világos, ám Lil dolga korántsem olyan egyszerű, mint gondolta volna. Mert a Pokolban semmi sem az, aminek látszik.
Lilian azt hitte, hogy fogsága évei alatt már mindent látott, átélte már a legrosszabbat, ám kénytelen rájönni, hogy érhetik még meglepetések. Lucifer nem kegyelmez, nem felejt, és nem bocsát meg, most pedig a lehető legkegyetlenebb büntetést eszelte ki. Lil-nek újra meg kell harcolnia a puszta életben maradásért.
Közben azonban a feladatát is el kell végeznie, ami nem csak azért nehéz, mert Greg Weiss kedves, jóképű, és minden tekintetben úriember. Lil-re az ilyesmi már sok-sok éve nincs hatással. De történik valami, ami még az ő jéghideg maszkját is darabokra töri, és felszítja lelkében a lázadás szikráját.
Szabadulni akar, bármi áron, csakhogy ebben a háborúban már nem csak az ő élete a tét. Senkiben sem bízhat, senkire se számíthat. Élete legveszélyesebb küldetésére indul, mely egyben az utolsó esély a szabadulásra. Pokoli játszma ez, ahol a szabadság nagyobb kincs, mint maga az élet."

Eredeti megjelenés éve: 2013



Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Vivien (közismertebb, molyos/blogos nevén Wee) első könyvéről van szó. A fülszöveg figyelemfelkeltő, és rámutat arra, hogy valami újat tart a kezében a kedves olvasó. Lenyűgöző cselekményeknek lehetünk tanúi, s az ember egy idő után azt veszi észre, hogy ez a könyv bizony olvastatja magát, hiszen alig kezdtem el olvasni, és hipp-hopp már túl voltam a könyv felén. Szinte fizikai fájdalmat okoz félretenni, amikor épp valami dolgod van, tehát csak akkor kezdd el, ha ezt bevállalod. :D
Eleinte féltem a történettől, mivel olyan témát fejteget, amiről eddig nem nagyon olvastam. Aztán az első pár oldalon összefacsarodott a szívem olvasás közben, hiszen egy kislány betegségéről, haláltusájáról van szó. A nővére feláldozza magát azért, hogy ő meggyógyuljon. Szerződést köt a nagy L-el, és itt kezdődik igazán a történet maga. 
Szereplők:
Lucifert ki nem állhattam. Annyira haragudtam rá azért, amit Lillel tett, hogy végig duzzogtam azokat a részeket, ahol szemétkedett. Wee tökéletesen megteremtette a pokol urát. 
Gabriel (Gabe): angyal. Eleinte haragudtam rá, hiszen feltételezéseim szerint bizony cserbenhagyta Lilt. Aztán a későbbiekben (főleg a vége felé) megértettem, hogy mit miért tett, vagy épp nem tett, és kedvelt figura lett.
Berith: renegát, bukott angyal. Szimpatizáltam vele, hiszen szabad volt, sem a Menny, sem pedig a Pokol ura nem parancsolhatott neki. Segíteni akart Lilnek, aztán kiderült, hogy elárulta, az egész csak csapda volt,  ettől úgymond kiesett a pixisből, megutáltam. Oké, elismerem, volt rá oka, még ha önző is volt, ettől függetlenül nagyon nem csíptem már utána. 
Aztán jött Jane, Ethan, Aaron, Samael. Ők számomra az utáltak tanácsa elnevezést kapták. Ők a tipikus rossz szereplők, akiket csak utálni lehet. A fiúk Lucifer vérszerinti örökösei.
Guiniver (Gini): Lucifer egyik örökössé vált kiválasztottja. Ő nálam a semleges oldalt képviseli. Nem áll barátságban Lilian-el, viszont nála azért jobban utálja Samaelt. 
Greg: ember, egy Julie nevű kislány apja. Tartozik az ördögnek. Alapjában véve pozitív figura, kedvelhető karakter. Szimpatizáltam vele, és egész jól fogadta, hogy ki is Lilian valójában.
Julie: Greg kislánya, Lilian húgának Savannának reinkarnációja. 
Lilian (Lil): Ő a főszereplő. Kettős személyiség. Alapjában véve pozitív szereplő, viszont a negatív figurák oldalán van egy alku miatt. Lélektolvaj Lucifer szolgálatában, ám igyekszik megtalálni a kiutat belőle. Szinte mindenki ellene van, de ő nem törik meg, s ezzel hatalmas fejtörést okoz az ördögnek és leszármazottainak. Rengeteg szenvedésen ment keresztül, végül viszonylag pozitív vége lett a kötetnek, viszont magának a történetnek még egyáltalán nincs vége. Ha jellemezni kellene őt pár szóban, akkor határozott, szívós, önfeláldozó, makacs. 

A szereplők és a cselekmények egyaránt lefoglalják az olvasót, ezzel tökéletes szórakozást biztosítva. A vége nyitott maradt, hiszen ez még csak a trilógia első kötete volt, így kissé tűkön ülve várhatják az olvasók a folytatást. Egy biztos. Tiszta szívből tudom ajánlani ezt a történetet. 

Pontozás: 10/10

(Szép borító, izgalmas és érdekes történet, kedvelhet és utálható szereplők. Mi kell még?)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése