Idézet

"Olvasd, nézd, hallgasd azt, amire a szervezeted vágyik, meglátod, minden hangulatodra, állapotodra találsz műfajt, s azon belül keresd azt a darabot, amelynek színvonala megüti a mértékedet." /Vavyan Fable/

"A jó könyv mindig megtalálta, ma is megtalálja azokat, akiknek íródott." /Vavyan Fable/

2013. október 15., kedd

Jessica Bird (J. R. Ward) - Egy felejthetetlen hölgy

Ismertető: "Grace Hall, az előkelő társaság szépséges tagja, a vagyona miatt egy őrült célpontjává válik. A gyilkos Manhattan legbefolyásosabb nőit öldösi. Grace új testőre, John Smith, egy kompromisszumokat nem ismerő, kemény férfi, a legkevésbé sem szeretne beköltözni Grace-hez a tetőtéri luxuslakásba, de nem tud nemet mondani neki. Miközben közli a szabályokat új ügyfelével, dühös szikrák pattognak közöttük, és lángra lobban a vágy. Az éjszakák lassan egyre forróbbakká válnak, a gyilkos egyre nagyobb veszélyt jelent, így Grace-nek és Smithnek választania kell: a szabályokat követik, vagy a szívük parancsát."

A borító átlagos, és túl sok köze nincs a történethez. A főszereplő nő ugyanis szőke.
A fülszöveg figyelemfelkeltő. 
Műfajilag a romantikus kategóriába sorolnám. 
Kiadó: Ulpius 
Kiadás éve: 2013

Ez volt életem első J.Bird/J.R.Ward könyvem, ezért eléggé magasra tettem a mércét. Főleg azért, mert mostanában az Ulpius-os könyvek nálam nem arattak osztatlan sikert. Sokan ajánlották Ward könyveit, s nem tudom megmondani hogy miért is választottam pont ezt. Talán a fülszöveg miatt. Mindenesetre pozitív véleménnyel zárult az olvasás, hiszen megnyerő szereplőket, érdekes és cselekménydús történetet ismerhet meg az olvasó. 
A karakterek összetettek, és mindvégig tudott újat mutatni az írónő. Szerencsére számomra a gyilkos kiléte egészen a végéig nem derült ki, bár eléggé ellenszenves volt számomra, mint szereplő. Bár nem mondhatjuk kriminek, azért a minimális krimi szál érezhető volt a történetben.  

Szereplők:
Grace Hall: szép, okos, karakán. Ránézésre azt mondaná az ember, hogy az élete tökéletes, hiszen "mindene" megvan, de ez csak a látszat. Volt néhány jelenet, amikor erőteljesen sajnáltam. Az édesanyja miatt biztosan. Az a nő egy érzéketlen dög. 

John Smith: Erről a névről rögtön a Pocahontas című mese jutott az eszembe, és megmosolyogtatott. Utána persze sikerült ettől elvonatkoztatnom, és sikerült véleményt kialakítani róla. Titokzatos férfi, aki bár munkájában soha nem hibázik, fél az elkötelezettségtől. Számomra pozitív figura volt, bár volt olyan jelenet, ahol eléggé fafejűként viselkedett, de a végén megbocsátottam neki érte.
Jack Walker: Humoros, szimpatikus, abszolút pozitív karakter. 

Reméljük az írónő folytatja ezt a színvonalat, és olvashatunk még többet is ezekről a szereplőkről, mert látok benne fantáziát. És persze ezzel a könyvvel rávett, hogy a többi könyvébe is belekóstoljak.

Pontozás: 10/9

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése