Idézet

"Olvasd, nézd, hallgasd azt, amire a szervezeted vágyik, meglátod, minden hangulatodra, állapotodra találsz műfajt, s azon belül keresd azt a darabot, amelynek színvonala megüti a mértékedet." /Vavyan Fable/

"A jó könyv mindig megtalálta, ma is megtalálja azokat, akiknek íródott." /Vavyan Fable/

2017. december 31., vasárnap

Évösszegzés

Eljött az év utolsó napja, itt az ideje, hogy tartsak egy kis évértékelést! 
Idén sajnos nem olvastam el a tervezett könyvmennyiséget, viszont minőségi olvasmányban nem volt hiány így sem. Sikerült mindenféle műfajba belekóstolnom, s értek kellemes meglepetések.
TOP10-es listával nem is próbálkozom, mert mindegyik könyvet tudnám ajánlani valamiért, ráadásul rangsorolni jelenleg nem is igazán tudnám, mert legalább öt olyan van, ami első helyre kívánkozna. Ezért hát úgy döntöttem, hagyományt csinálok a tavalyi értékelős listámból, és idén is olyat hozok. 

Történelmi regény kategóriában Izolde Johannsen és Bíró Szabolcs idén megjelent könyvei arattak nagy sikert. Szívből örülök, hogy két nagyszerű szerző könyvét is ajánlhatom. Mindketten úgy tudják a történelem eseményeit elénk tárni, hogy az olvasót lebilincselje, magával ragadja, ugyanakkor látható is legyen, hogy alapos kutatómunka eredménye a könyv. 

disztópia kategória győztese nálam idén Cecelia Ahern: A tökéletes című könyve lett. Lendületes, izgalmas, magával ragadó, ráadásul értékes mondanivalóval rendelkezik. 

Az ifjúsági kategória győztese Cookie O'Gorman: Kamuzások, ​kavarások című könyve lett, mert szórakoztató és aranyos. 

A gyerekkönyv kategóriát Kurt Hörtenhuber Oups sorozata nyerte, amit mindenkinek (gyereknek és felnőttnek egyaránt) kötelezővé tennék! Olyan életbölcsességeket tartalmaz a könyv, amit felnőtt fejjel már sokan elfelejtenek. 

Krimi kategóriában Karen Rose: Közelebb, mint hinnéd című regénye osztatlan sikert aratott. Kusza cselekmények, kiforrott és szerethető szereplőgárda, izgalom és romantika együtt. Hamisítatlan Rose élmény. 

Romantikus kategóriában Kimberley Freeman: Parázs-sziget című könyve volt kiemelkedő. Két cselekményszál, két főszereplő különböző századokban, és váltott nézőpont. Mesteri jellemábrázolás és érdekes cselekménysorozat jellemzi a regényt. 

Az életrajzi regények kategórián belül Brock Yates, Enzo Ferrariról szóló könyve lett a nyertes, mert sok érdekességet megtudhattam a Ferrari márka megálmodójáról. 

Gerencsér János: Kósza ​utak legendája - Kalászkirály című regénye pedig elnyerte az év fantasy-ja címet, ami egyúttal magyar nyelvű ifjúsági regény is, így mindenképpen kiemelkedik az olvasmányaim közül. 

Biztos vagyok abban, hogy 2018 is hasonló értékes könyveket tartogat majd számomra, így mindenképp figyeljétek a blogot, mert február után (akkor lesznek a vizsgáim, addig csökkentett módban vagyok) belelendülök. 

Kívánok mindenkinek jó óévbúcsúztatót, valamint békés, boldog, szeretetben és sikerekben gazdag új évet! 


2 megjegyzés: