Idézet

"Olvasd, nézd, hallgasd azt, amire a szervezeted vágyik, meglátod, minden hangulatodra, állapotodra találsz műfajt, s azon belül keresd azt a darabot, amelynek színvonala megüti a mértékedet." /Vavyan Fable/

"A jó könyv mindig megtalálta, ma is megtalálja azokat, akiknek íródott." /Vavyan Fable/

2012. július 30., hétfő

Karen Rose - Érints meg!

"Chicagóban, egy fagyos márciusi éjjelen egy fiatal nő leveti magát huszonkét emelet magasból. Aidan Reagan nyomozó a tragédia helyszínén találkozik először Tess Ciccotellivel, az áldozat pszichiáterével, aki egy rejtélyes hívásra sietett a betegéhez. Aidan keserű előítéletektől hajtva azt igyekszik bebizonyítani, hogy Tess üldözte halálba a nőt. Eközben újabb furcsa öngyilkosságok történnek, és a nyomok mind Tesshez vezetnek. Levelek. Ujjlenyomatok. Telefonüzenetek. Morbid fényképek. Ám különös módon, ahogy 
gyűlnek a bizonyítékok, Aidan lassan arra a meggyőződésre jut, hogy Tess mégis ártatlan. A pszichiáter pedig egyre jobban retteg arctalan, névtelen – és halálos – ellenségétől. És ahogy szorul a hurok Tess nyaka körül, úgy válik egyre világosabbá, hogy a megoldást a múltban kell keresniük, és sokkal több minden köti őket össze, mint gondolták volna. 
Karen Rose világhírű sorozata a romantikus thriller műfajának legjobbja, az írónő majd minden könyve bestseller, olvasói világszerte lelkesen várják az újabb torokszorítóan izgalmas regényeket."
Izgalmas, érdekes, cselekménydús. Szerethető karakterek, és néha egy-egy humoros jelenet, ami megtöri a brutális hatást. A könyv angol címe You Can't Hide , ami nagyjából azt jelenti, hogy Nem bújhatsz el, így nem igazán értem, hogy lett ez a magyar cím. Na mindegy. Mellesleg a Nem bújhatsz el találóbb is lett volna a történetet tekintve. 
Mivel nem igazán voltam tisztában Karen Rose (külföldi) könyvmegjelenésének listájával, így ezt hagytam utoljára a kölcsönkönyveknél. Aztán kiderült, hogy ez a történet előbb játszódik, mint a Halj meg értem című könyv, amiben szintén szerepel Tess, csak mint mellékszereplő. Ezt onnan tudom, hogy a Vartanian trilógiát olvastam először, aztán ezt, és abban Vito épp becsajozott (meg is házasodott), ebben meg még szingli volt. 
Mindenesetre nem sok vizet zavart, hogy nem megjelenési sorrendben olvastam, mert a két történet csak annyiban kötődik egymáshoz (illetve a trilógia és ez a történet), hogy vannak közös szereplőik. 
Most, hogy már 4 könyvet elolvastam Karen Rose-tól, állíthatom, hogy tényleg belépett a kedvenc krimiíróim közé. Eszméletlenül tetszik a stílusa, és nagyon jól megragadja a történet lényegét is. 
És hogy a pasikra is kitérjek... A négy általam olvasott könyvben 4 különböző típusú férfit ismerhettünk meg, bár rengeteg a közös vonásuk. Ha választani lehetne közülük, én megkérdezném hogy nem lehetne esetleg ilyen sorrendben? Ugyanis Aidan, Luke, Daniel és Vito egyformán megnyerő pasik. 

Pontozás: 10/10 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése