Idézet

"Olvasd, nézd, hallgasd azt, amire a szervezeted vágyik, meglátod, minden hangulatodra, állapotodra találsz műfajt, s azon belül keresd azt a darabot, amelynek színvonala megüti a mértékedet." /Vavyan Fable/

"A jó könyv mindig megtalálta, ma is megtalálja azokat, akiknek íródott." /Vavyan Fable/

2012. szeptember 8., szombat

Sohonyai Edit - Szerelemlék

"Az ifjú írónő első regényének, a Macskakörömnek hőse, Mészáros Zsófi pattanásos bakfisból valódi nagylánnyá serdül. Osztálya, az I. A, a suli legtrehányabb bandája, akivel örökké csak baj van, barátságbomlasztó viszontagságok után harmadik-negyedikre mégiscsak jó közösséggé formálódik. S noha Zsófink a ballagáskor is csak a celofánon átszúró rózsatüskét érzi, az a tüske alighanem mélyebbre bök. Hősnőnknek csak a külseje változik – előnyére –, eredeti humora, frappáns helyzetlátása és kamaszos érzékenysége szerencsére változatlan. Talán ezt szereti meg benne annyira az „igazi”, a „nagy Ő” (vagyis akit a tizennyolc éves Zsófi a napló írásakor éppen annak gondol)."

A Macskaköröm volt az első pöttyös könyvem, és nagy élmény volt. Különböző stílus a többi könyvemhez képest, mégis megkapó volt. Örültem, hogy ráakadtam a történet folytatására. 
Igazán megmosolyogtató, eredeti pöttyös könyv. :)) Könnyed hangvétel, igazán vicces történések, leírások. Rövid, de tömény humorlöket. A karakterei igazán furcsa/érdekes dolgokat tudtak néha csinálni. 

Pontozás: 10/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése