Idézet

"Olvasd, nézd, hallgasd azt, amire a szervezeted vágyik, meglátod, minden hangulatodra, állapotodra találsz műfajt, s azon belül keresd azt a darabot, amelynek színvonala megüti a mértékedet." /Vavyan Fable/

"A jó könyv mindig megtalálta, ma is megtalálja azokat, akiknek íródott." /Vavyan Fable/

2013. június 14., péntek

Jilliane Hoffman: Megtorlás

"Amikor az egyik legkiválóbb ügyésznő szembekerül a legkegyetlenebb gyilkossal, akivel valaha dolga volt, választania kell az igazság és a megtorlás között. C. J. Townsend kitűnő és sikeres ügyész, nő létére arról híres Miamiban, hogy a legszörnyűbb ügyekben is megőrzi a hidegvérét. A legutolsó gyanúsítottja azonban még a korábbiaknál is alávalóbb gonosztevő, egy könyörtelen sorozatgyilkos, aki élvezi a kegyetlenkedést, és „művészi tökélyre” akarja fejleszteni a gyilkosságot. Az ügy a média figyelmének kereszttüzében áll, mert Cupido, miután borzalmasan megkínozza áldozatit, még életükben kivágja a szívüket. Az ügyésznő azonban a bíróságon rádöbben, hogy a tettes a saját múltjához is kötődik, egy tragikus esethez, amely az egész életére rányomta a bélyegét. A gyanúsított ugyanis évekkel korábban őt is megerőszakolta. Össze kell szedni minden erejét, hogy helyt tudjon állni és végig tudja vinni az ügyet, hogy ezt a szörnyeteget végképp félreállítsa. Vajon képes lesz-e erre, vagy gondosan felépített világa apró darabokra hullik a kínzó felismerés súlya alatt? Hagyja, hogy elvakítsa a bosszúvágy, vagy pedig kitart a törvényszabta úton? És ha még mindez nem volna elég, C. J. nem tud szabadulni egy másik kérdés elől sem: vajon az igazi sorozatgyilkos ül a vádlottak padján, vagy Cupido újra lecsapni készül?"

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.


Chloe a női főszereplő az elején nagyon idegesítő volt. Két éve volt együtt a párjával, és amikor a férfi az évfordulójukon nem gyűrűt, hanem gyémántos aranyláncot adott neki, csalódott volt, és megsértődött. A sértődés egyrészt jogos volt, mert a férfi 2 órát késett a randijukról, amit ő erőltetett, a lány viszont az államvizsgája miatt halasztotta volna még.  Aztán a férfi hazafuvarozta, majd a lány egyedül maradt. 24 éves, szőke hajú, nagy mellű, hosszú combú nő volt, akit elég régen megfigyelt egy idegen. Először csak telefonhívásokat kapott, majd ezen az estén több is történt. Erőszak áldozata lett. Nemi és testi erőszaké, hiszen a megerőszakoláson kívül elég súlyosan össze is vagdosta őt a bohóc álarcos támadó. A párja, amikor bement hozzá a kórházba, őt hibáztatta a történtekért, hiszen ő maradni akart, de a lány elküldte. Hysterectomiát végeztek rajta mikor bekerült, mert a méhe is súlyos sérülést szenvedett. Amikor ezt megtudta, teljesen kiborult, hiszen ez azt jelentette, hogy nem lehet gyereke. A barátjával Michael-el nem sokkal a kórházból való távozása után szakítottak. Ez mondjuk nem volt baj, mert elég ellenszenves volt a viselkedése.  
Az első hetven oldal nekem eléggé nyögvenyelős volt, és nem igazán tetszett. Elég sokat gondolkoztam rajta, hogy abbahagyom a történetet ott ahol van. Végül kitartottam, mert a fülszövege nagyon tetszett, és akartam, hogy jó történet legyen. Igazam lett. A nyolcvankettedik oldal táján beindultak a cselekmények, nyomoztam én is Dominick különleges ügynökkel és C. J.-vel, ráadásul erőteljesen szorítottam nekik, hogy sikerüljön rábizonyítani az erőszakoló szemétládára a gyilkosságokat. Persze voltak gyanúk, hogy ki dobhatta fel, és a végén volt egy kisebb meglepetés is, ami feltette az i-re a pontot. 
A szereplők:
Chloe avagy C. J. Thownsend: áldozatból lett ügyésznő. Első benyomás nem volt túl pozitív, viszont ügyészként megkedveltem. Harcolt azért, amiben hitt, s bár nem mindig volt mindenben tisztességes, ettől eltekintve jó célt szolgált. Tudom, a pokolba vezető út is jóakarattal van kikövezve, de itt most igaza volt. Az is tetszett, hogy ügyészként már nem játszotta meg magát, és nem omlott elsőre az ügyben nyomozó ügynök karjaiba, mint amit már a legtöbb könyvben megszokhattunk.
Dominick Falconetti: A Floridai Rendvédelmi Ügyosztály különleges ügynöke. Tizenhét éve dolgozott gyilkossági ügyekben, és ő foglalkozott a sorozatgyilkossal is, aki brutális kegyetlenséggel kínozta meg és ölte meg áldozatait. Dominick tipikusan olyan férfi, akinél megkondulna a vészcsengő a fejünkben, ha találkoznánk. Jóképű, életerős, fekete hajú, kecskeszakállas férfi, aki nem rejti  véka alá a véleményét. Utálja az F.B.I. embereit, mert mindig ők aratják le a babérokat az ügyeknél, pedig Dominick csapata végzi a munka piszkos részét. Tisztelet övezi, és nagyra becsüli őt mindenki.
Michael Decker: Chloe pasija, szerencsére csak az első pár oldalon. Ellenszenves figura, aki cseppnyi tapintatot vagy együttérzést sem képes mutatni. 
Manny avagy Medve: Dominick társa. Igazi nőfaló, és állandóan humorizálni próbál. Alapjában véve pozitív figura. 

A főszereplők kalandjai folytatódnak Az utolsó tanú című kötetben. Úgy döntöttem, ez is kapni fog tőlem egy esélyt.

Pontozás: 10/7


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése