Idézet

"Olvasd, nézd, hallgasd azt, amire a szervezeted vágyik, meglátod, minden hangulatodra, állapotodra találsz műfajt, s azon belül keresd azt a darabot, amelynek színvonala megüti a mértékedet." /Vavyan Fable/

"A jó könyv mindig megtalálta, ma is megtalálja azokat, akiknek íródott." /Vavyan Fable/

2017. február 25., szombat

Kurt Hörtenhuber – Oups sorozat

„Oups! Szeretetteli gondolatok egy élhető világért!”

A facebook-os oldalon (http://www.facebook.com/ariadneolvasmanyaimár beharangoztam egy héttel ezelőtt, hogy a Dabasi nyomdának köszönhetően én is megismerkedhetek Oups, a kis földönkívüli történeteivel. Nos, ennek most jött el az ideje.
Hogy ki is Oups, akiért a világ minden táján rajonganak? A Szívbolygóról érkező kis földönkívüli, aki azért érkezett a Földre, hogy megajándékozza az embereket a szeretettel és az örömmel.
A www.oups.hu oldalon így harangozták be a könyveket:
„A 15 éves európai sikertörténet végre megérkezett Magyarországra is! Oups, a kis szeretetnagykövet bölcsességei, szívmelengető gondolatai 20. nyelvként most már magyarul is olvashatóak. S hogy milyenek ezek a könyvek? Mindegyik olvasása után az az érzésünk, hogy mi egy kicsit jobbá, a világ pedig szebbé vált.”
A tervek szerint a könyvcsalád szerzője, az osztrák Kurt Hörtenhuber, 2017 tavaszán Magyarországra is ellátogat, hogy egy kötetlen felolvasóest keretében találkozzon magyar olvasóival. A pontos időpontról és a helyszínről még zajlanak az egyeztetések. 

A könyvek megvásárolhatóak itt:

Az eredeti, német nyelvű oldalon találhatóak hozzá letölthető színezők is:
Itt pedig látható, hogy hány kötet jelent meg eddig külföldön:

Én személy szerint nagyon remélem, hogy nagy sikere lesz ennek a könyvsorozatnak, és Magyarországon is megjelenik majd minden része. Több ilyen pozitív üzenettel rendelkező történetnek kellene születnie, méghozzá a világ minden táján. Jó lenne, ha a mesekönyvek újra teret kapnának a könyvpiacon.
Bár a célközönség a fiatalabb korosztály, szerintem a felnőttek is sokat tanulhatnának ezekből a könyvekből. A mai rohanó világban ugyanis elfelejtkezünk arról, hogy mi az igazán fontos, és elszalasztunk soha vissza nem térő pillanatokat.
Olvasás közben fel is fedeztem ennek a gondolatomnak a megerősítését, ugyanis a negyedik kötetben így szól a bevezetés:
„OUPS története mindenkinek szól: fiataloknak és idősebbeknek, diákoknak és tanároknak, nappal álmodozóknak és éjszakai baglyoknak. Akárki is vagy, ebben a könyvben sok-sok szeretetteli gondolatot és értékes életbölcsességeket találsz. Ez a kis mese mindazokat bátorítja, akik új célokat szeretnének kitűzni maguk elé, akik valamilyen nehéz feladat előtt állnak, akik változtatni szeretnének az életükön, vagy egyszerűen csak keresik az élet értelmét.”
Olvasási sorrendnél a külföldi megjelenés dátumát vettem alapul, de igazság szerint az első köteten (A szeretet nagykövete) kívül nincs igazán sorrendiség, tekintve, hogy nem összefüggő történetekről van szó.

Az én sorrendem:
A szeretet nagykövete
Kényeztetés szívnek és léleknek
Szívünk ragyogása
Szívvel-lélekkel a sikerért

Mind a négy kötet hátuljában található pár sor a szerzőtől és az illusztrátortól. Mindegyik gondolat alaposan megfontolandó.
Az első három könyvet Conny Wolf illusztrálta, míg a Szívvel-lélekkel a sikerért címűt már Günter Bender.
Kurt Hörtenhuber
Még mielőtt rátérnék a történetekre és az ajándékkártyákra, amik minden kötetben megtalálhatóak, szeretném idézni a szerző sorait, mert számomra már ez sokat elmondott a történetekről.
A szeretet nagykövete című könyvben az alábbiakat fogalmazta meg: „A szeretetteli gondolatok a világ boldogságának és békéjének kis építőkövei.” E mondat jegyében – amely a személyes filozófiámat is kifejezi – szeretnék Oupsszal egy mosolyt ajándékozni a világunknak. Sok örömöt és jó szórakozást kívánok a könyvhöz!
Kényeztetés szívnek és léleknek című kötetben: Társadalmunk életét mindinkább rajtunk kívül álló tényezők határozzák meg. Divatos trendek szabják meg a szokásainkat is, sokszor hamis értékrendet közvetítve. Az olvasóknak azt kívánom, hogy érezzék meg a szívük valódi vágyát – hiszen az igazi boldogság nem a külsőségekben, a pénzben, a hatalomban, a sikerben vagy a szépségben rejtezik. Forrása a szívünkből fakad.
Szívünk ragyogása című kötetben: Minden pillanatban mi döntünk arról, hogy a jót akarjuk-e felismerni a dolgokban, az emberekben és a helyzetekben, vagy ellenkezőleg: a negatívumokra összpontosítunk. Aki az életet a szívével látja, az képes bármiben felfedezni a jót, felismeri a lehetőségeket, és ezáltal szélesre tárja önmaga előtt a boldogság kapuját. Ezekkel a gondolatokkal kívánok önöknek sok derűs percet a napsugarak begyűjtéséhez!
Szívvel-lélekkel a sikerért című könyvben: Nekem az a siker, ha a történeteimben ki tudom fejezni a szívem vágyát. És ha ezzel másoknak is örömöt okozok, vagy bátoríthatok olyanokat, akiknek épp nem megy jól a soruk, az a legnagyobb ajándék számomra – nekem ez az életfeladatom. Kívánom az olvasóknak, hogy leljenek sok örömöt Oups történeteiben, és sikeresen valósítsák meg a céljaikat!


A négy kötetet gyors egymásutánban elfogyasztottam, s úgy érzem nem elég. Hihetetlen jóság, szeretet és bölcsesség árad a lapokból, a gondolatok nem csak a szerzőé, de az olvasóé is. Olyan dolgokat mesél el Oups-on keresztül, ami tényleg felnyitja a szemünket arra, hogy mennyi csoda van a világban, s csak meg kellene látnunk. Oups története nem csak mese gyerekeknek. Bölcs tanítás ez a felnőtteknek is, mert felnyitja az olvasó szemét, hogy mennyi minden lényegtelent tart az ember felnőtt fejjel fontosnak, s ami tényleg fontos, észre sem vesszük. Azt hiszem, felnőtt fejjel sok minden a feledés homályába vész, amit még gyermekként tudtunk. A könyveket olvasva nem csak Oups kalandozásait olvassuk és ismerjük meg ezáltal a szerző gondolatvilágát, de saját magunk is útra kelünk a saját lelkünkben, s újra felfedezzük gyermekkorunk – és remélhetőleg felnőttkorunk – csodáit.
Mind a négy könyvben ilyen kis kártyákat találhattok, amiket elajándékozhattok szeretteiteknek, barátaitoknak, ismerőseiteknek, emlékeztetve őket arra, amit ti már megtanultatok. :) Vagy készíthettek motivációs táblát magatoknak a falra, ahol a terveitek, emlékeitek kapnak helyet, vagy esetleg olyan képek, idézetek, amik inspirálnak titeket. 

Őszintén hálás vagyok a Dabasi nyomdának, hogy hozzájárultak, hogy részese lehessek ennek az utazásnak, ahogy a szerzőnek is azért, hogy Oups-on keresztül segített emlékezni arra, hogy mi az igazán fontos az életben.

Szívből ajánlom ezt a könyvsorozatot minden gyermeknek és azoknak a felnőtteknek, akik elfelejtették, mi is kell ahhoz, hogy igazán boldogok lehessünk.

Pontozás: 10/10****

JÁTÉK!!!

Bizony. Itt a meglepetés, amit a facebook-on már beharangoztam.
A Dabasi nyomda küldött nekem egy plusz példányt a sorozatból, amit én kisorsolhatok közöttetek, akik olvasói, követői a blognak. Tehát mit is kell tennetek? Írjatok nekem egy üzenetet az ariadne0603@gmail.com email címre – vagy akár a facebook-os oldalnak is – , az email tárgyában a Játék Oups-ért szerepeljen, és csak annyit kell megírnotok, hogy milyen néven szeretnétek részt venni a sorsoláson + ha van kedvetek, írjátok meg, számotokra mit jelent az a szó, hogy szeretet.
A játékra jelentkezni 2017.március 4. 23:59-ig lehet, a sorsolás pedig 2017. március 5-én, vasárnap fog megtörténni. A nyertest mindenképpen értesítem üzenetben, de ki is lesz hirdetve itt a blogon is.

Ahogy azt már megszokhattátok, csak Magyarországon belül tudok postázni, így kérem, azok jelentkezzenek, akik rendelkeznek itteni postacímmel, vagy van olyan ismerősük, akihez elpostázható a könyv, s az illető eljuttatja a nyerteshez.


Csodás hétvégét kívánok mindenkinek, és játékra fel! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése