Idézet

"Olvasd, nézd, hallgasd azt, amire a szervezeted vágyik, meglátod, minden hangulatodra, állapotodra találsz műfajt, s azon belül keresd azt a darabot, amelynek színvonala megüti a mértékedet." /Vavyan Fable/

"A jó könyv mindig megtalálta, ma is megtalálja azokat, akiknek íródott." /Vavyan Fable/

2018. december 21., péntek

Karácsony közeleg


Szép estét mindenkinek!

Lassan ismét lezárunk egy évet, s beköszönt egy újabb.  Hétfőn már szenteste, karácsony, rá egy hétre vége az évnek, s kezdhetünk hozzászokni, hogy 2019-et írunk. Hihetetlen gyorsan szalad az idő.
 
Lesz majd még bejegyzés az idén, minimum egy, de lehet több is, attól függ, mennyire haladok a dolgokkal. Sajnos az éves tervemet nem teljesítettem, "köszönhetően" a sok negatív történésnek (szerencsére azért pozitív is akadt bőven), ám 2019-ben majd újult erővel vetem bele magam az élmények tömkelegébe. :)

Köszönöm, hogy velem tartottatok 2018-ban, remélem, ez jövőre ugyanígy folytatódik tovább.  Az észrevételeiteket továbbra is szívesen fogadom email-ben, facebook-on az oldalnak küldött üzenetben vagy hozzászólásban, illetve a blogon hozzászólás formájában.

Nagyon szépen köszönöm azoknak az íróknak, költőknek és kiadói munkatársaknak, akik megtiszteltek idén is a bizalmukkal, öröm velük együtt dolgozni. 
Külön köszönet Szpisják Blankának (Athenaeum kiadó) és Hományi Péternek (Minden Nap Könyv oldal), mert végtelen türelemmel, megértéssel és kedvességgel fordultak felém és segítettek, ha épp gondom akadt. 
Szerencsés vagyok, mert bloggerként az elmúlt évek során nagyszerű embereket ismerhettem meg, több barátsággal gazdagodtam, s nem utolsó sorban fantasztikus könyveket is olvashattam. Az évértékelő bejegyzésemben majd ajánlani is fogok közülük. Bár az idén olvasott könyvek számát tekintve nem értem el a tervezettet, szerencsére elmondhatom, hogy minőségileg azt kaptam, amit vártam, az idei olvasmányaim közül talán három könyvre mondanám azt, hogy tetszett, de nem ragadott annyira magával, a többi viszont teli találat volt.

Mindenkinek tiszta szívből kívánok előre is áldott, békés, boldog és szeretetteljes karácsonyt!
Remélem, hogy mindenki úgy tölti az ünnepet, ahogy szeretné.
Ha már közeleg a karácsony, akkor zárásképp néhány gondolat (vers és idézet) az ünneppel kapcsolatban:

Juhász Gyula: Karácsony felé

Szép Tündérország támad föl szívemben
Ilyenkor decemberben.
A szeretetnek csillagára nézek,
Megszáll egy titkos, gyönyörű igézet,
Ilyenkor decemberben.

…Bizalmas szívvel járom a világot,
S amit az élet vágott,
Beheggesztem a sebet a szívemben,
És hiszek újra égi szeretetben,
Ilyenkor decemberben.

…És valahol csak kétkedő beszédet
Hallok, szomorún nézek,
A kis Jézuska itt van a közelben,
Legyünk hát jobbak, s higgyünk rendületlen,
S ne csak így decemberben.
 /1902/
 

"Meg fogom ünnepelni a karácsonyt szívemben, és iparkodom egész esztendőben ünnepelni. Élni akarok a Múltban, a Jelenben és a Jövőben. Versengjen bennem ennek a háromnak a szelleme." Charles Dickens

"Van a csoda...Karácsony csodája. Amire várunk. És ami teljesedik. De ez a csoda nem a színes szalagokkal átkötött dobozokban rejlik. Nem a feldíszített zöld fenyő alatt találod. Ezt a csodát másutt kell keresni, másutt lehet megtalálni. Ez a csoda a kedves szavakban, őszinte, szívből jövő kívánságokban, szerető érzésben érkezik. És kell ennél nagyobb ajándék? A következő háromszázhatvanöt napban ezek kísérnek, ezek adnak erőt. Nem a csomagokban lapuló tárgyak, hanem csakis ezek. Csak ezek...Ez a karácsony csodája." Csitáry-Hock Tamás


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése