Idézet

"Olvasd, nézd, hallgasd azt, amire a szervezeted vágyik, meglátod, minden hangulatodra, állapotodra találsz műfajt, s azon belül keresd azt a darabot, amelynek színvonala megüti a mértékedet." /Vavyan Fable/

"A jó könyv mindig megtalálta, ma is megtalálja azokat, akiknek íródott." /Vavyan Fable/

2015. december 22., kedd

Ünnep és köszönet!

Mindenkinek csodás napot, estét kívánok! :) 


Lassan ismét lezárunk egy évet, s beköszönt egy újabb.  Csütörtökön már szenteste, pénteken karácsony, jövőhét végén meg már 2016-ot írunk. Hihetetlen gyorsan szalad az idő.
Új élményekkel, emlékekkel, ismeretségekkel, tapasztalatokkal, boldog pillanatokkal és remélhetőleg sok-sok új könyvel, leszünk mindannyian gazdagabbak. Köszönöm, hogy idén velem tartottatok, remélem figyelmetekkel és észrevételeitekkel a jövőben is megtiszteltek. 

Külön köszönöm azoknak az íróknak, költőknek, és kiadóknak / kiadói munkatársaknak, akik megajándékoztak recenziós példányaikkal (több dedikált is), s ezzel hatalmas élményekhez, fantasztikus történetekhez, csodás emlékekhez jutottam. 

Szívből kívánok mindenkinek békés, boldog, áldott karácsonyt, és mosolyokban, emlékekben, könyvekben, egészségben, szeretetben és sikerekben gazdag boldog új évet! 


Juhász Gyula: Karácsony felé

Szép Tündérország támad föl szívemben
Ilyenkor decemberben.
A szeretetnek csillagára nézek,
Megszáll egy titkos, gyönyörű igézet,
Ilyenkor decemberben.

…Bizalmas szívvel járom a világot,
S amit az élet vágott,
Beheggesztem a sebet a szívemben,
És hiszek újra égi szeretetben,
Ilyenkor decemberben.

…És valahol csak kétkedő beszédet
Hallok, szomorún nézek,
A kis Jézuska itt van a közelben,
Legyünk hát jobbak, s higgyünk rendületlen,
S ne csak így decemberben.

1902


"Van a csoda...

Karácsony csodája. Amire várunk. És ami teljesedik. De ez a csoda nem a színes szalagokkal átkötött dobozokban rejlik. Nem a feldíszített zöld fenyő alatt találod. Ezt a csodát másutt kell keresni, másutt lehet megtalálni. Ez a csoda a kedves szavakban, őszinte, szívből jövő kívánságokban, szerető érzésben érkezik. És kell ennél nagyobb ajándék? A következő háromszázhatvanöt napban ezek kísérnek, ezek adnak erőt. Nem a csomagokban lapuló tárgyak, hanem csakis ezek. Csak ezek...
Ez a karácsony csodája." Csitáry-Hock Tamás



"A legcsodálatosabb ajándék mindig az, amire várunk, de nem tudhatjuk, hogy megkapjuk-e. És ha egy napon mégis megkapjuk, az életünk legboldogabb pillanata lesz. A legnagyobb, legszebb. És az ajándék örökre a legbecsesebb, legszebb kincsünk lesz." Csitáry-Hock Tamás



"Volt egy év…
A valóság éve. Hétköznapokkal. Szürke reggelekkel, unalmas estékkel. Harcokkal, győzelmekkel, vereségekkel. Mindennapi gondokkal, örömökkel, fájdalmakkal. Ünnepekkel. Munkával. Sikerekkel, kudarcokkal. És volt egy másik év. Az álmok éve. Tündérrel, színes tavaszi erdővel. Pici kőhíddal. Angyali mosollyal. Szívmeleggel. Lélekkel. Élettel. A megfoghatatlan, megérthetetlen szeretet ajándékával.
Lesz egy év." Csitáry-Hock Tamás


Január elején hozom az évértékelő, évösszesítő bejegyzésem, amiben összefoglalót találhattok majd az idei olvasmányaimról (melyek voltak a kedvencek, mit ajánlok nagyon, és miért, stb.), addig pedig nyugodt, békés, szeretettel teli pihentető időszakot kívánok mindenkinek! :) 



1 megjegyzés: