Idézet

"Olvasd, nézd, hallgasd azt, amire a szervezeted vágyik, meglátod, minden hangulatodra, állapotodra találsz műfajt, s azon belül keresd azt a darabot, amelynek színvonala megüti a mértékedet." /Vavyan Fable/

"A jó könyv mindig megtalálta, ma is megtalálja azokat, akiknek íródott." /Vavyan Fable/

2015. június 1., hétfő

Lacey Baker: Mint a mennyországban (Sweetlandi történetek 2.)

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

„Preston Cantrell sikeres védőügyvéd Baltimore-ban. A charme-os nőcsábász nagyanyja halála után visszatér a szülővárosába, hogy testvéreivel együtt gondjaiba vegye az örökséget: Cocót, a játékos labradorkölyköt és a családi panziót, amelyet közös erővel szeretnének a város legjobb vendégváró helyévé varázsolni. Preston azonban nem akar változtatni az életén, visszamenne a nagyvárosba, jól menő praxisához, ám egy nap, amikor éppen ajtót nyit, a karjába zuhan egy fiatal nő. Ettől a perctől fogva a férfi megszokott élete kifordul a négy sarkából. Ahogy a bájos nőé is. Heaven Montgomery egy szörnyű trauma után érkezik a kisvárosba, régi életétől, szorongató családi kötelékeitől szabadulna. A fenyegető múlt azonban itt is utoléri, nemcsak az ő sorsát, de a körötte élők mindennapjait is felforgatva. 
A Hazatérés című regény után itt az újabb kötet, amely a hat testvér közül Preston Cantrell életének sorsfordító pillanatait örökíti meg. Egy regény, amely szívhezszólóan mesél az önállóság megtalálásáról, a vágyról, a test és a lélek elköteleződéséről.”
  


Kiadta: General Press könyvkiadó 2015-ben.
Fordította: Danyi Andrea
Szerkesztette: Szala Boglárka
Borítót tervezte: Kiss Gergely
Oldalszám: 376.
ISBN: 978-963-643-757-2

Amerikai borító
Ez a kötet is a már jól ismert Reményik Sándor idézettel indít az első lapon, s csak ezt követően kezdődik a történet, majd a kötet végén ismét recepteket találhatunk. 

A történet Sweetland városában, az Ezüstkanál panzióban indul, ahol az előző rész nagy része játszódott. Preston épp egy ügyet nézett át, amikor kopogtattak az ajtón, s mivel nem tudta, hogy ki lehet az, más pedig nem rohant lélekszakadva ajtót nyitni úgy döntött, hogy megteszi ő. S ott állt a lány, Heaven Montgomery, aki azonnal bezsebelhette Preston Cantrell elismerő pillantásait.
Elég sok dolog történt a kötetben, bővelkedett cselekményekben és kedvelhető szereplőkben is. Tetszett, hogy senki nem tökéletes a történetben, és amit felfedeztem előző kötetben hibaként, annak ebben a történetben nyoma sem volt. Azt hiszem a második részre érett meg az írónő annyira, hogy összetettebbnek, kiegyensúlyozottabbnak tudta megírni, és jobban odafigyelt. Az előző részhez hasonlóan ebben a részben is imádtam a kutyás jeleneteket, ahogy Sylvester ténykedéseit is. Savannah még mindig egy hibbant tyúk volt, ám egyre jobban kedvelhető. Nikki és Quinn párosa nagyon tetszett, Parker célozgatása az ikertestvérének vicces volt, Raine pedig egyre jobban megnyílt, ami külön öröm volt. Az előző kötethez képest tényleg komoly fejlődés volt ez.
Nagyon megszerettem Heaven karakterét, mert bármennyire furcsa nő is volt a legelején, a végére annyira szerethetővé vált. Néha Prestont jól megráztam volna, hogy térjen már észhez, végül ez bekövetkezett, úgyhogy ez a történet is happy end lett. :)
Sylvester beszédei, közbenjárásai nagyon tetszettek, talán ő a legszerethetőbb szereplő. Igen mély érzésű, kedves ember, aki tényleg azt nézi, hogy a többiek végre révbe érjenek, és megtalálják az igazi boldogságot, amit a Janet nagyi kívánt nekik.

A Hazatérésben érezhető kezdeti nehézségek ebben a kötetben már nem voltak érezhetőek, esetleg minimálisan, ami nem vont le túlságosan a történetből, ezért kíváncsian várom, hogy az írónő mivel fog előrukkolni a harmadik kötetben. Az biztos, hogy nem fogunk unatkozni, mert Parker Cantrell lesz a főszerepben a virágárus lánnyal Drew-val. Az amerikai borítót már most imádom, remélem valami hasonlóval rukkol elő a magyar kiadó is. 


Nektek hogy tetszik?

Pontozás: 10/9


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése