Idézet

"Olvasd, nézd, hallgasd azt, amire a szervezeted vágyik, meglátod, minden hangulatodra, állapotodra találsz műfajt, s azon belül keresd azt a darabot, amelynek színvonala megüti a mértékedet." /Vavyan Fable/

"A jó könyv mindig megtalálta, ma is megtalálja azokat, akiknek íródott." /Vavyan Fable/

2011. november 21., hétfő

Judith McNaught - Emlékezz rám!

A könyv bemutató szövege: "Meseszerűen szép, mai történetet mesél el Judith McNaught, a szerelmes regények egyik legismertebb és legelismertebb írónője a legújabb kötetében. A színhely Texas, az olajmágnások és a Dallas szereplőinek világa. Diana, az álmodozó bakfis egy nap arra tér haza európai nyaralásából, hogy megözvegyült apja időközben új asszonyt – mostohaanyát – hozott a házhoz. Sőt: az új asszonnyal együtt annak bakfis lányát és a szüleit is. Minden várható konfliktus ellenére remekül alakulnak a viszonyok, s az új és régi családtagok azonnal megszeretik egymást. A két lány, Diana és Corey elválaszthatatlan barátnő lesz. Diana reménytelenül szerelmes a szomszéd milliomoscsalád lovászába, a nála néhány évvel idősebb, a lóápolás mellett egyetemre járó, fess Cole-ba. Sokat beszélgetnek, mély baráti kapcsolat alakul ki köztük, mígnem Cole-nak egyik pillanatról a másikra távoznia kell. A valódi okra csak két évtized múltán derül fény. Diana ekkorra már az ország legismertebb női magazinjának a tulajdonosa és vezetője, Cole-ból pedig időközben milliárdos lett. Egy forró texasi éjszakán a nagy hírű Fehér Orchidea bálon látják viszont egymást, s nyomban egy olyan lépésre szánják el magukat, amely sok gondjukra megoldást jelent ugyan, de ugyanakkor újabb konfliktusok forrása is…"

Aki először olvassa a könyvet, önhibáján kívül beleesik abba a kis csapdába, hogy általánosítja a könyvet, és úgy gondolja, ez sem más, mint egy szokásos romantikus regény, néhány jó elemmel és cselekménnyel. Nos, én először olvastam, és kezdetben én is így gondoltam. Ám amikor a végére értem, mosolyogva tettem le a könyvet. Romantikus regény, de nem csöpög a sziruptól meg a nyáltól. Szeretnivaló személyeket kreált az írónő, olyanokat, akik a való életben is élhetnek. Diana, kedves visszahúzódó, szűkszavú lány, aki apja újranősülése után először meglepődik amikor hazaér, utána viszont teljes bedobással szeretteti meg magát új családjával. Kap egy mostohaanyát és egy mostohatestvért, de édes szülőként és testvérként bánik velük. Mikor Corey-t bemutatja a barátnőinek, és ők ki akarják közösíteni, kiáll húga mellett, és ezzel vívja ki magának másik főhősünk, Cole tiszteletét és megbecsülését. A férfi szintén szeretni való karakter. Alkoholista apja sosem támogatta, édesanyja meghalt, két bátyja pedig szintén az alkoholizmus miatt tért rossz útra és meghaltak egy autóbalesetben, amikor üldözték őket. Cole mégse adta fel, a nagybátyja unszolására egyetemre iratkozik be, elvégzi, és a végén már milliárdosként tér vissza oda, ahol Diana-val megismerkedtek. Nem csak a kettőjük életét mutatják be, hanem hogy mi lett például Diana családjával, illetve bepillantást enged az írónő kicsit az üzletpolitikába is. Könnyed, kellemes olvasmány! Örülök hogy nem hagytam ki.

Pontozás: 10/9

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése