Idézet

"Olvasd, nézd, hallgasd azt, amire a szervezeted vágyik, meglátod, minden hangulatodra, állapotodra találsz műfajt, s azon belül keresd azt a darabot, amelynek színvonala megüti a mértékedet." /Vavyan Fable/

"A jó könyv mindig megtalálta, ma is megtalálja azokat, akiknek íródott." /Vavyan Fable/

2011. november 21., hétfő

Judith McNaught - Szerelmes éjszakák

Moly.hu ismeretető:
"Sloan Reynolds harminc év után találkozik először apjával, akinek betegsége újra összehozná a családot, de lánya csak akkor tudja sérelmeit végleg félretenni, amikor egy FBI-nyomozás során apja is gyanúba kerül. Hogy segítségére siessen, Sloan Floridába utazik, ahol nemcsak a bűnügy, hanem egy tökéletesnek tűnő szerelem is várja.
Sloan Reynolds, a kis floridai közösség szeretetének és elismerésének örvendő rendőrnő életeket ment, és mindig segít a bajbajutottakon. Nem is vágyik más életre, különösen nem olyanra, amilyen a Palm Beach-i felső tízezer körébe tartozó dúsgazdag apjáé és nővéréé. Amikor azonban azt a bizalmas információt kapja az FBI-tól, hogy apját és üzleti partnereit csalással és sikkasztással vádolják, az ügy felderítése érdekében úgy dönt – hogy hivatása elhallgatásával –, meglátogatja évek óta nem látott családját.
Ám a nyomozás váratlan fordulatot tartogat. A lány találkozik az ellenállhatatlan milliárdossal, Noah Maitlanddel, és egymásba szeretnek. Sloan tisztában van vele, milyen veszélyes játékot űz, amikor a férfi őszinte érzelmeit és feltétel nélküli bizalmát valódi énje eltitkolásával viszonozza. Arról azonban sejtelme sincs, hogy ő maga is áldozata ennek a játszmának, s hogy az FBI első számú gyanúsítottja voltaképpen Noah. Egy brutális gyilkosság döbbenti rá arra, hogy itt valójában senki sem egészen az, akinek látszik. Hogy nem bízhat senkiben. Hogy csak magára számíthat, ha ki akarja deríteni az igazságot. 
Judith McNaught (Összetört idill, Édes győzelem, Varázslat) rajongói most sem fognak csalódni: a lebilincselően izgalmas történetszövés, a remek karakterábrázolás és a hirtelen jött szerelem megható története letehetetlen olvasmánnyá teszi legújabb regényét."

Nagyon jól indult a történet, majd kicsit vontatott lett, de később ismét a kezdeti lendület következett. Tetszett a szereplők leírása, és hogy az ember nem tudja, hogy mi is fog következni. Tetszett hogy a lány talpraesett volt, mégis látszódott rajta hogy igenis sebezhető. Tetszett, hogy a kezdetén a történetnek, amikor leírják hogy figyelik a lány minden mozdulatát, téves következtetést vontam le :D Szeretem ha nem egyértelmű a story. Meglepetés volt, hogy minden amit gondoltam téves, és akiről azt hittem hogy rossz fiú az jó fiú, és végül minden a helyére kerül. Ha olyan történetet szeretnél olvasni, ami kiszámítható, akkor ne ezt kezd el :D Ugyanis bőven tud meglepetést okozni az olvasónak. Az ember érdeklődését mindenképp megnyeri. Szeretnivaló Noah cserfes kishúga is, aki mindenbe beleüti az orrát, és néha idegesítő, viszont nem hagy kétséget afelől sem, hogy mindent megtenne azért, hogy a bátyja boldog legyen. Egy szó mint száz, érdemes elolvasni, ha olyan regényre vágysz, ami nem azt nyújtja amire számítasz, hanem annál többet. :)

Pontozás: 10/9

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése