Idézet

"Olvasd, nézd, hallgasd azt, amire a szervezeted vágyik, meglátod, minden hangulatodra, állapotodra találsz műfajt, s azon belül keresd azt a darabot, amelynek színvonala megüti a mértékedet." /Vavyan Fable/

"A jó könyv mindig megtalálta, ma is megtalálja azokat, akiknek íródott." /Vavyan Fable/

2011. november 21., hétfő

Linda Howard - Ölj és ölj

Könyvismertető: Karen Whitlaw még mindig nemrég elhunyt édesanyját gyászolja, amikor megdöbbenve veszi át a címére küldött csomagot, melynek tartalma egy rejtélyes jegyzetfüzet, amit az apja küldött, akit alig látott azóta, hogy Vietnamból hazatért. A háborúnak már húsz éve vége. Karen nem akar időt szakítani a rá nehezedő emlékekre, így aztán elteszi a jegyzetfüzetet és megfeledkezik róla, csakúgy, mint apjáról, egészen addig, amíg megrázó telefonhívást nem kap. New Orleans egyik koszos utcáján megölték az apját. Marc Chastain, a gyilkossági ügyekkel foglalkozó nyomozó úgy gondolja, hogy az eset nem több egyszerű utcai erőszaknál egy hajléktalan emberrel szemben. Karen elfogadja a nyomozó véleményét - legalábbis kezdetben. amikor azonban betörnek a lakásába és furcsa "balesetek" történnek, megváltozik a véleménye. Hirtelen szembe kell néznie a hátborzongató valósággal: bárki ölte is meg az apját, most ő vette célba. Karen kétségbeesve kutatja a magyarázatot. Előveszi az egyetlen dolgot, ami valamilyen módon összeköti őt az apjával - a jegyzetfüzetet, amit hónapokkal azelőtt kapott. A megsárgult lapokat végigolvasva megrázó felfedezést tesz: az apja orvlövész volt Vietnamban és a jegyzetfüzet nem más, mint részletes beszámoló az általa elkövetett kivégzésekről. Karen most már az életét kell, hogy mentse. A füzetet a benne rejlő titkokkal együtt Marc Chastain nyomozó gondjaira bízza. Közösen lepleznek le egy szörnyű történetet politikáról, hatalomról és gyilkosságokról - és együtt néznek szembe a gyilkossal, akinek senki és semmi nem állhat az útjába, hogy megszerezze a jegyzetfüzetet.

Azt hiszem elmondható, hogy Linda Howard krimik terén vitte a pálmát, míg a romantikus könyvei hogy is fogalmazzak... enyhén sziruposak lettek. Ebben a könyvben is van szerelem, lövöldözés, gyilkosság, minden ami egy krimiben szükséges kellék. Elég érdekes is volt, bár még mindig a Mr. Tökéletes áll nálam első helyen Linda Howard könyvei közül.

10/7

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése